×

Nieuws

14 september 2023

Art=Music=Art

Art=Music=Art: een serie unieke muziekervaringen in het Stedelijk Museum Alkmaar

Geschreven door: WiM Redactie

Dit najaar presenteert online muziekmagazine Written in Music samen met Stedelijk Museum Alkmaar een unieke concertserie onder de naam Art=Music=Art. Muziekjournalist Dick Hovenga programmeerde vier eenmalige soloconcerten waarin improvisatie de hoofdrol speelt met de kunst in de museumzaal als inspiratie. Alles opgezet om muziek weer daar te brengen waar het thuishoort: Tussen de Kunst.

De keuze in muzikanten is internationaal en ambitieus. Tom Herbert (Londen)(contrabas), Alex Koo (Brussel) (piano), Reinier Baas (Amsterdam) (gitaar) en Marc Mommaas (New York) (saxofoon) hebben ieder hun eigen faam in de jazzwereld verdiend en allen een volledig eigen opvatting in muziek maken. Geen optreden zal in deze op het andere gaan lijken. Tijdens de concerten bevindt de muzikant zich de tentoonstelling met het publiek daar omheen. (Met als kanttekening dat er helaas maar plek is voor 60 mensen.) De concerten zullen dus muzikaal uitdagend en avontuurlijk en qua locatie intiem zijn.

De concerten sluiten af met een gemeenschappelijke maaltijd. Met daarbij de mogelijkheid om de muzikant ook even te spreken en/of een album te kopen. Het ticket voor het concert is dus tevens een entree naar de maaltijd na afloop. Kaarten zijn vanaf vandaag voor 40 euro (concert + eten/drinken) verkrijgbaar.

Aan de concertserie zullen ook nog een bioscoopvertoning van Music for Black Pigeons, een fascinerende documentaire over jazzgitarist Jakob Bro in het Filmhuis Alkmaar en een speciale uitvoering in de Grote Kerk van het bijzondere project Manifold van saxofonist Ben van Gelder gekoppeld worden. Hierover snel meer informatie op de webshop van het museum.

Lees meer over de artiesten in onze Art=Music=Art-special

Data

  • Tom Herbert – zaterdag 28 oktober 2023, 17:30 – 21:00
  • Alex Koo – zaterdag 2 december 2023, 17:30 – 21:00
  • Reinier Baas – zaterdag 27 januari 2024, 17:30 – 21:00
  • Marc Mommaas – zaterdag 24 februari 2024, 17:30 – 21:00

Tickets à 40 euro (toegang museum, concert en maaltijd) zijn vanaf nu hieronder en op de officiële Art=Music=Art website te bestellen: