×

Nieuws

20 november 2023

Introductie Art=Music=Art part. 2: Alex Koo

Geschreven door: WiM Redactie

Label: W.E.R.F. Records

De aftrap van onze nieuwe serie concerten in samenwerking met Stedelijk Museum Alkmaar met de Londense bassist Tom Herbert was een groot en uitverkocht succes. Op naar de tweede in de serie. Op zaterdag 2 december zullen we de geweldige Brusselse pianist Alex Koo verwelkomen als tweede  muzikant in onze serie concerten onder de naam Art=Music=Art.

Hoe mooi om Alex straks ook te zien spelen in de zaal van Stedelijk Museum Alkmaar waar zich momenteel de tentoonstelling Nieuwe Vrijheidsbeelden bevindt! De tentoonstelling is een referentie aan het feit dat we afgelopen 8 oktober het 450 jaar Alkmaar Ontzet vierden. Het gaat een memorabele avond worden.

Alex Koo is een jonge pianist die via België, Nederland, en Denemarken met een langdurige studie in New York zijn basis legde als belangwekkend muzikant in de voorste linie van de Europese jazz. Zijn spel is dan wel klassiek geschoold; zijn liefde voor jazz en zijn grote drang om te avonturieren en ontdekken levert steeds weer vernieuwende muziek op.

Hij maakte de afgelopen jaren veel indruk met zijn internationale trio Identified Flying Objects, met Ralph Alessi en Attila Gyarfas, maar nog meer met zijn eerste soloalbum Etudes for Piano dat begin van dit jaar verscheen. Het was precies het juiste moment in zijn carrière om dit duidelijke moment van muzikale progressie te delen.

In Stedelijk Museum Alkmaar draait het vooral om het vermogen van Alex om te improviseren. Hij is het die straks midden tussen de kunstwerken van de expositie zit en daar een uur lang zijn fascinatie voor de kunst in muziek zal gaan vatten. Natuurlijk zal hij daarbij zijn eigen emoties en gedachten over zijn leven en de wereld daar omheen meenemen.

Een paar maanden terug, na het verschijnen van Etudes for Piano, sprak Dick hem uitgebreid en het interview, dat eerst in printmagazine Jazzism verscheen, is nu te vinden op Written in Music. De recensies die wij over zijn platen en concerten schreven zijn daar natuurlijk ook te vinden.

NB 1. Als je snel bent, zijn er nog een paar laatste kaarten te verkrijgen via art-music-art.nl.

NB 2. Het concert van Alex Koo is het tweede in een serie waarin eind januari ook nog gitarist Reinier Baas (Amsterdam) en, eind februari, ook Marc Mommaas (New York). Tom Herbert ging hen op zaterdag 28 oktober reeds voor. Check voor alle informatie: art-music-art.nl