×

Nieuws

12 november 2020

The Divine Comedy

Een diepe duik in de rijke historie van The Divine Comedy

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Divine Comedy Records

Onder de volledige titel Venus, Cupid, Folly and Time – Thirty Years of Divine Comedy komt in november een wel heel dikke 12 CD’s tellende boxset van The Divine Comedy uit met daarin al hun tot nu toe verschenen albums. Ook komen de albums allemaal weer opnieuw op vinyl beschikbaar. Meer dan genoeg redenen voor ons om de band, met een dikke special, de komende weken eens vol in de schijnwerpers te zetten.

De boxset Venus, Cupid, Folly and Time kent niet alleen de reguliere Divine Comedy albums maar bij elk album een extra schijf met onuitgebracht materiaal. En een speciale dubbel-CD getiteld Juveneilia met daarop de ‘lost album’ Fanfare For The Comic Muse, hun eigenlijke eerste album uit 1990 als de niet meer verkrijgbare EP’s Timewatch en Europop is ook bijgesloten. De CD van A Short Album About Love is aangevuld met de DVD A Short Film About Love, een 50 minuten durende live-registratie van het album opgenomen in het Londense Shepherd’s Bush Empire.

Ook is er een boekje, getiteld Venus, Cupid, Folly and Time – The Lyrics, bijgesloten met alle teksten van alle songs van de reguliere albums en een aantal pagina’s met de handgeschreven teksten van songschrijver/frontman/zanger Neil Hannon, erbij. In de boxset zijn ook de laatste twee albums Foreverland en Office Politics bijgesloten in een nieuwe, met extra tracks en liner notes aangevulde, versie.

Voor de losse vinylalbums is er naast de plaat (soms zelfs een dubbele) in de hoes ook een kaartje te vinden waarmee de bonustracks te downloaden en op te slaan zijn. Alle originele opnamen van de albums werden in het Londense Abbey Road Studio’s herzien en naar het perfecte geluidsniveau van deze tijd getild door Frank Arkwright (Blur, The Smiths) en Guy Massey die vermaard werd door zijn werk voor The Beatles Stereo Remasters. Op echt alles is gelet bij deze heruitgave dus. Een ultieme heruitgave van je werk, zo kunnen we dat het beste omschrijven.

Deze ongelooflijk rijke uitgave willen wij extra kracht gaan bijzetten. Fans als we allen van de band zijn, zullen we de komende maanden alle albums, voor zover we dat nog niet gedaan hebben, in uitgebreide recensies op gaan pakken. Met natuurlijk ook alinea’s over de extra tracks daarbij. Daarnaast hebben we Neil Hannon zelf aan de telefoon gekregen om over dertig jaar The Divine Comedy te spreken en zullen we dat uitgewerkte interview in twee delen bij de uitgebreide special indelen.

Een zeer uitgebreide boxset verdient een zeer speciale en uitgebreide special en Venus, Cupid, Folly and Time – Thirty Years of Divine Comedy geeft ons die mogelijkheid volop. De komende weken zullen wij dus de schatkist van The Divine Comedy induiken en over alles gaan schrijven wat de band tot op heden heeft uitgebracht. En met woorden van Neil Hannon, de architect van de band, daar nadrukkelijk bij.