×

Nieuws

21 januari 2016

Massive Attack

Massive Attack tovert nieuwe EP uit app

Geschreven door: WiM Redactie

Massive Attack heeft een app genaamd Fantom op de markt gebracht, waarlangs zij nieuwe muziek uitbrengen. De muziek is niet altijd vastomlijnd, de Fantom-app maakt op eigen kracht remixen op basis van je levensritme.

screen322x572De nieuwe EP van Massive Attack bestaat uit de tracks Dead Editors, Ritual Spirit, Voodoo In My Blood en Take It There. Vooralsnog is de app een gadget voor Apple-gebruikers en dus alleen via iTunes te krijgen. Deze is namelijk uit voor iPhone-modellen vanaf 5s en compatibel met de Apple Watch. We vragen ons ten zeerste af hoe veel Massive Attack-liefhebbers met zo’n horloge rondlopen, maar inhoudelijk is hetgeen er mee gebeurt best interessant.

Je kan de tracks van de EP via de app gewoon beluisteren. Maar via de app en eventueel het digitale klokje, wordt de muziek indien gewenst tevens gemixt op basis van een veelvoud aan variabelen, van je locatie tot het tijdstip en van je hartslag tot hetgeen je met de camera van je telefoon in beeld brengt. Ook maakt de app dat je omgevingsgeluid kan opnemen en onderdeel maakt van de remix. Waardoor de tracks immer van vorm veranderen en elke luisteraar in feite een eigen versie te horen krijgt.

screen322x572-1

Als extraatje is in de door Massive Attack-lid Robert del Naja ontworpen app ook de mogelijkheid ingebouwd om zelf audiovisuele clips te maken op basis van de muziek en deze te delen via Twitter, iMessage, e-mail en Instagram. De app is te downloaden via de iTunes Store. Meer info over hoe de app, ‘a sensory music experience’, werkt staat op de Fantom-website.

Massive Attack staat op 24 februari in het Klokgebouw in Eindhoven en op 25 februari komt de band naar Amsterdam voor een show in de Heineken Music Hall. In het kader daarvan, start Written in Music volgende week met een uitgebreide Written in Music Massive Attack Special, waarbinnen we in de aanloop naar de Nederlandse shows al hun oude albums recenseren.