×

Nieuws

23 februari 2016

Massive Attack

Massive Attack lanceert Voodoo In My Blood-video

Geschreven door: Edgar Kruize

Label: Universal Music

In de week dat Massive Attack voor twee shows naar Nederland komt, lanceert de band de video voor hun Voodoo In My Blood. Het van de Ritual Spirit EP afkomstige nummer krijgt letterlijk hypnotiserende beelden mee, als actrice Rosamund Pike in de ban van een zwevende bal raakt.

Massive Attack is een band die in pieken en dalen werkt. Op het moment is de band weer in een piekperiode en wordt alles uit de kast getrokken om de Ritual Spirit EP zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen. De vier tracks op de EP zijn al gratis te beluisteren en op maat van de gebruiker te remixen via de zogenaamde Fantom App (2016) en staan uiteraard op de diverse streamingdiensten. Daarnaast wordt momenteel wordt ook gewerkt aan een vinyluitgave op 12″ die op 4 maart aanstaande moet gaan verschijnen. Onderwijl verscheen de eerste video drie weken geleden geleden en nu al is er de opvolger.

Voodoo In My Blood is een samenwerking tussen Massive Attack en Young Fathers. Laatstgenoemd Schots hiphopgezelschap is momenteel ook mee op tournee met Massive Attack en zal woensdag in het Klokgebouw in Eindhoven en donderdag in de Heineken Music Hall in Amsterdam naar verluidt ook aanwezig zijn om zowel dit nummer en als de track He Needs Me live te brengen als onderdeel van de Massive Attack-Set. De clip is geregisseerd door Ringan Ledwidge, actrice Rosamund Pike speelt de hoofdrol. Kijk zelf maar:

Later dit jaar verschijnt er een tweede EP van Massive Attack. Waar Ritual Spirit vooral het werk van Massive Attacks Robert ‘3D’ Del Naja is, is het tweede meer een project van Grant ‘Daddy G’ Marshall. Eind 2016 volgt een volledig nieuw album.