×

Nieuws

31 mei 2020

Bel Jazz Fest, vanuit het Brusselse Flagey, een groot online succes

Geschreven door: WiM Redactie

2 Dagen, 2 live-streams, 24 concerten, 6 verschillende locaties in Flagey en meer dan 3.000 verkochte tickets met bezoekers uit meerdere landen: dát was Bel Jazz Fest.

Deze 3.000 bezoekers, een onverwacht hoog aantal, steunen zo de scene en gaven mee een belangrijk signaal: de Belgische jazzwereld lééft en is dynamisch, veerkrachtig en solidair. We hebben organisatoren en muzikanten van over de taalgrenzen heen samen gebracht. Laten we deze spirit ook na de crisis verder zetten.

 ‘We hebben een aantal technische moeilijkheden gehad, maar zijn blij met het resultaat: op heel korte tijd hebben we zoveel verschillende partners uit beide landsdelen bij elkaar kunnen brengen, de muzikanten waren heel blij om terug te kunnen spelen en we hebben de muziek tot heel veel mensen kunnen brengen. Publieke concerten zijn natuurlijk nog steeds the real deal, we hopen allemaal snel terug aan de slag te kunnen met een publiek dat fysiek ter plaatse is, aldus Danny Theuwis – Leuven Jazz en woordvoerder Bel Jazz Fest.

Wat een prachtige concerten waren er op de 2 avonden te horen. Een zeer fraai hoogtepunt was het optreden van de geweldige gitarist Bert Cools met zijn grote arsenaal aan vervormers en verfraaiers op het dak van Flagey.

 Alle tickethouders kunnen de concerten nog herbekijken vanaf zondag 31 mei om 18u tot en met zaterdag 6 juni via de link van de livestream: https://jazz.be/beljazzfestlive . Op die pagina zal elke bezoeker vervolgens elk concert individueel kunnen aanklikken.

 Het publiek kan nog steeds doneren op https://jazz.be/doneer/. Met de opbrengst van de tickets garanderen de organisatoren een correcte verloning voor alle deelnemende muzikanten. Uiteraard vergt de organisatie van Bel Jazz Fest nog veel andere kosten: techniek, streaming, communicatie, onderhoud en nog zoveel meer. Extra donaties geven hierbij nog een extra duwtje in de rug.