×

Recensie

Alternative

01 oktober 2012

Bob Mould

Bob Mould

Silver Age

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Merge Records

Silver Age Bob Mould Alternative 4 Bob Mould – Silver Age Written in Music https://writteninmusic.com

De special die we de afgelopen maanden over Bob Mould/Hüsker Dü en Sugar plaatsen krijgt een onverwacht mooi slot. Silver Age is namelijk een van de allerbeste solo albums die Mould maakte.

Met de albums District Line (2008) en Life And Times (2009) leek Mould alweer goed in vorm te komen na een wat halfslachtige muzikale periode in de jaren daarvoor. Met een gastrol bij Foo Fighters (Dave Grohl adoreert Mould!) en een tour als voorprogramma van diezelfde band is het heilige vuur weer optimaal gaan branden. Het tijdens een korte tour ook spelen van het Sugar meesterwerk Copper Blue zeker ook. De ideale combi van geweldige melodieën en strakke gitaarriffs die hij bij Sugar tot een hoogtepunt wist te brengen vinden ook op Silver Age hun weg. Wat een geweldige energie, wat een spelvreugde en bovenal wat een uitstekende songs!

Reeds 2 maanden geleden kregen we een voorproefje met de eerste single The Descent, een heerlijk pompende rocksong die met hart en ziel gespeeld werd. Het is duidelijk dat Mould in bassist Jason Narducy en drummer Jon Wurster zijn beste trio samenstelling sinds Sugar heeft. Het is duidelijk dat dit ook het beste uit Mould haalt want Silver Age staat vol songs met klasse van The Descent. Album opener Star Machine is wat dat aangaat een geweldige aanjager. Het titelnummer is vervolgens de perfecte opmaat voor The Descent. De drive blijft er daarna flink in met songs die nogmaals duidelijk maken waarom Mould’s songwriting van zo’n grote invloed is geweest op bands als Foo Fighters en ook jonge R.E.M. Het briljante Angels Rearrange klinkt zoals Peter Buck live de songs van Life Rich Pageant en Document naar een hoger punt trok. Ook Keep Believing en de geweldige albumafsluiter First Time Joy blijven daarna heerlijk in de powerrange hangen.

Silver Age heeft niet alleen Mould’s beste songs in jaren maar is tevens een coherent staaltje van hoe rock albums moeten klinken. Strak en beukend, perfect in balans in instrumenten en zang en ook dynamisch en warm. Als je bedenkt dat Bob Mould alweer 33 jaar in de muziek zit (Hüsker Dü werd in 1979 opgericht) en je dan nog steeds zulke relevante muziek kunt maken ben je een zeer grote. 1. Star Machine
 2. Silver Age
 3. The Descent
 4. Briefest Moment
 5. Steam of Hercules
 6. Fugue State
 7. Round the City Square
 8. Angels Rearrange
 9. Keep Believing
 10. First Time Joy

Meer uit deze special

 1. Nieuwe special over Hüsker Dü, Sugar en Bob Mould’s solo jaren
 2. Bob Mould: The Hüsker Dü Years 1979-1985
 3. Bob Mould: The Hüsker Dü Years 1985-1988
 4. Bob Mould performs Sugar’s Copper Blue tickets te winnen!!!!
 5. Bob Mould solo en de legende van Sugar
 6. Furieuze Mould in Paradiso
 7. Bob Mould – Silver Age
 8. Bob Mould: terug naar de intensiteit
 9. Bob Mould – Beauty & Ruin
 10. Bob Mould – Patch The Sky
 11. Eerste opnamen Hüsker Dü verzameld in dikke box
 12. Bob Mould – Sunshine Rock
 13. Bob Mould en de jaren na Sugar – deel II