×

Nieuws

13 oktober 2020

Weer een mooie nieuwe worp in de Gondwana 7 inch’ series

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Gondwana Records

Met twee nieuwe singles wordt de 7 inch series van Manchester jazzlabel Gondwana Records steeds serieuzer. Deze keer gaat het om een Dwight Trible featuring Matthew Hallsall (en eigenlijk ook de Gondwana Orchestra) single What The World Needs Now/ Tryin’ Times en de GoGo Penguin single Last Words/Fanfares.

Labeleigenaar Matthew Halsall kwam einde vorig jaar met het idee een club op te zetten en daarmee singles te gaan delen in een kleine oplage. En dan met nieuwe, niet eerder uitgebrachte, tracks of gewoonweg albumtracks die nog wat extra aandacht verdienen. Tracks die bands en Gondwana Records gedefinieerd hebben.

Net als in de eerste serie zit er weer een single van GoGo Penguin bij. Deze keer zijn het Last Words en Fanfares, twee tracks van hun eerste album Fanfares (2012), het album waar Grant Russell de bas nog hanteerde. Pas bij hun vermaarde album V2.0 is held Nick Blacka op bas erbij. De sound waarmee GoGo Penguin even later de wereld zou veroveren is zeker daar maar klinkt soms nog wat pril. Mooi om de tracks terug te horen.

De tweede single heeft de in Los Angels wonende souljazz zanger Dwight Trible als uitvoerende artiest staan maar de rol van Matthew Halsall en zijn Gondwana Orchestra is zeker net zo belangrijk. Luister de twee geselecteerde tracks What The World Needs Now en Tryin’ Times er maar op na. Beide tracks zijn trouwens afkomstig van het sublieme samenwerkingsalbum Inspirations dat voor de zomer van 2017 uitkwam.

De twee nieuwe twee singles zijn wederom verpakt in lekker dik grijs karton met de aanduiding ‘Gondwana Records 7” series’ op de cover. De labels van de singles zijn zichtbaar door het ronde gat in de grijze hoes. Bij de Trible single is nog een ansichtkaart met foto van hem en Halsall bijgesloten ook.

De singles zijn verkrijgbaar via de bandcamp pagina’s van het label. Reageer snel want op=op.

 

Gondwana Records 7”series:

Gondo7001: Mammal Hands – Chaser/Prism

Gondo7002: GoGo Penguin – Garden Dog barbecue/Hopopono

Gondo7003: Matthew Halsall – Badder Weather/As I Walk

Gondo7004: Portico Quartet – Endless/Undercurrent

Gondo7005: Dwight Trible – What The World Needs Now/ Tryin’ Times

Gondo7002: GoGo Penguin – Last Words/Fanfares