×

Nieuws

14 juli 2020

Voor de echte fans: Gondwana Records 7” series

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Gondwana Records

Wat een fijne singles serie komt er van ons zo geliefde Gondwana Records uit Manchester. Labeleigenaar Matthew Halsall kwam met het idee een club op te zetten en daarmee singles te gaan delen in een kleine oplage van 300 stuks. En dan met nieuwe, niet eerder uitgebrachte, tracks daarop of tracks die bands en Gondwana Records gedefinieerd hebben.

En natuurlijk kunnen in zo’n serie dan GoGo Penguin (die hun eerste twee albums op het label uitbrachten voor ze naar Blue Note vertrokken), Portico Quartet (die juist na een start gemaakt te hebben bij Real World via Ninja Tune bij het label terecht kwam en daar hun echt grote doorbraak beleefden), Mammal Hands (het gevierde trio uit Norwich dat in september hun vierde album zal gaan uitbrengen) en natuurlijk trompettist Halsall (en zijn Gondwana Orchestra) zelf niet ontbreken.

De eerste vier singles zijn er ondertussen en zien er prachtig uit. In lekker dik grijs karton verpakt en met de aanduiding ‘Gondwana Records 7” series’ op de cover. De labels van de singles zijn zichtbaar door het ronde gat in de grijze hoes.

Mammal Hands verrast met twee geweldige nieuwe tracks die nog meer naar hun nieuwe album doen uitkijken. Van GoGo Penguin werden twee track van hun doorbraakalbum V2.0 (en ons #1 album van dat jaar) geselecteerd. Tracks die de band gelijk naar wereldfaam schoten.

Matthew Halsall selecteerde van zijn onvolprezen album Into Forever (2015) twee tracks met zangeres Josephine Oniyama. Van Portico werd de openingstrack van hun back-to-brilliant-form album Art in the Age of Automation (2017) geselecteerd en op de b-kant een track die voorheen alleen op de Japanse versie van de CD van dat album te horen was.

De singles zijn verkrijgbaar via de bandcamp pagina’s van het label. Reageer snel want op=op.

 

Gondwana Records 7”series:

Gondo7001: Mammal Hands – Chaser/Prism

Gondo7002: GoGo Penguin – Garden Dog barbecue/Hopopono

Gondo7003: Matthew Halsall – Badder Weather/As I Walk

Gondo7004: Portico Quartet – Endless/Undercurrent