×

Recensie

Roots

19 mei 2016

Love On Drugs

I Think I'm Alone Now

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Paraply Records

I Think I'm Alone Now Love On Drugs Roots 3.5 Love On Drugs – I Think I’m Alone Now Written in Music https://writteninmusic.com

Niet te verwarren met The War On Drugs, de Amerikaanse indie rock formatie. Love on Drugs is de schuilnaam voor het  soloproject van Thomas Pontén, een in Gotenburg  opererende singersongwriter en gitarist die voordien bij Little Green resideerde. Pointén draagt zijn werkstukje op aan Andreas Johannesson, de vorig jaar verongelukte zanger van Little Green. In Watercolors, de eerste song die Pointén  samen met Johannesson componeerde maar in het demostadium bleef hangen, kan je postuum de stem van zijn overleden kompaan horen, een song die enigszins aan Green On Red herinnert.

Er schuilen overigens wel meerdere Americana en rootsinvloeden in het werk van de Zweedse songwriter die zowat de volledige instrumentatie verzorgt. Het start met de titelsong, een (afscheids)gesprek met op de achtergrond de door een girlgroepje uitgevoerde hit van Tiffany en Tommy James’ I Think  We’re Alone Now waarop verder geborduurd wordt met zonnige door jingle-jangle gitaartjes en orgeltjes gedomineerde melodieuze pop van de bijna gelijknamige titelsong. I Wanna Stay Young With You is eveneens zo’n bruisend nummer met enthousiaste samenzang.  Een van de fraaiste songs uit dit bescheiden setje is ongetwijfeld Blue, op het lenige basstramien van de alomtegenwoordige Krister Selander en soepel drumwerk balanceren lenige gitaarakkoorden die in een jazzy afterhours sfeer baden.

In het rond akoestische fingerpicking opgebouwde Gated Comformity toont Pontén zich een geëngageerde maatschappijkritische songwriter. Jessica  Bah Rössman, zangeres bij My Sweetest Punch, een ander muzikaal project van Pointén, duuikt op i n het mooie geheel akoestische Queen Size Bed, een duet dat evenals  afsluiter Get Away de folkroots opzoekt.

Met acht tracks die nauwelijks 25 minuten beslaan, is I Think Alone Now eerder een uit de kluiten gewassen EP dan een echte langspeler, daar kijken we op basis van dit schijfje behoorlijk reikhalzend naar uit.  1. I Think I’m Alone Now
  2. Blue
  3. River Keep On Flowing
  4. I Wanna Stay Young With You
  5. Gated Comformity
  6. Queen Size Bed
  7. Watercolors
  8. Get Away