×

Recensie

Rock

07 november 2022

Eljuri

Reflexión

Geschreven door: Rik van Boeckel

Uitgebracht door: Manovill Records

Reflexión Eljuri Rock 4 Eljuri – Reflexión Written in Music https://writteninmusic.com

De in New York wonende Ecuadoriaanse zangeres en rock gitariste Cecilia Villar Eljuri laat op haar vijfde solo-album Reflexión een geheel eigen stijl van energieke Latin rock horen die totaal anders is dan die we vooral van Carlos Santana kennen. Ze zingt vooral in het Spaans en ook in het Engels en wordt ondersteund door een aantal musici op percussie, drums, basgitaar, piano en blaasinstrumenten.

De openingstrack Espejo (Spiegel) begint meteen met haar vlijmscherpe gitaarsound die kenmerkend is voor het hele album waarop ze ook regelmatig soleert. Haar songs over veerkracht, immigratie, mensenrechten en de planeet zijn ingebed in heavy rock, het Midden-Oosten, reggae, funk en dans grooves. Het is haar doel de Latijns-Amerikaanse gemeenschap in de VS te ondersteunen en dat doet ze als zangeres, gitariste, arrangeur en producer van Reflexión erg goed.

Met zeer sterke enerverende songs als Salva La Tierra, La Voz, Por Ti, No Puedo Cruzar en Feeds You. Het mooist is het zeer swingende El Camino. In de bonus track Keep It Up laat ze een bijna symfonische gitaarsound horen waarbij je je afvraagt hoe ze die geproduceerd heeft. De combinatie van haar emotionele zang en de vaak geweldige gitaarriffs is heel bijzonder om naar te luisteren. 1. Espejo
 2. Salva La Tierra
 3. La Voz
 4. Home
 5. Shelter
 6. Llévame
 7. Por Ti
 8. El Día
 9. No Puedo Cruzar
 10. Feeds You
 11. El Camino
 12. Keep It Up (bonus track).