×

Nieuws

19 oktober 2019

Real World Vinyl Club #2: Portico Quartet’s Live/Remix

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Real World Records

Eerder hadden we het al over de vinylclub die platenlabel Real World is begonnen. Nog maar even een tweede keer dan omdat het over een van onze favoriete bands gaat: Portico Quartet.

Live/Remix is het laatste album dat ze voor Real World maakten debuut waar Knee Deep in the Northsea, hun debuut via op het kleine Babel Records, het label van de mannen achter de fameuze Londense Vortex club), bij Real World terecht gekomen was. Live/Remix was het slotstuk van hun tijd bij het label en bevat een album live opgenomen en een album met puur remixen.

Het dubbelalbum is de perfecte keuze van Real World omdat Portico Quartet afgelopen maand die prachtige nieuwe album Memory Streams uitbracht en vanaf november volop op tour gaat.

Introductie tot de Real World vinylclub:

Een mooi initiatief heeft platenlabel Real World Records genomen om een vintage vinylclub te beginnen. Juist ook voor de fans van het markante platenlabel die hun hoog en vooraanstaande platen nu weer eens flink in het licht wil zetten en deze nu in de hoogste kwaliteit op vinyl uitbrengt.

De vinylclub zal elke maand een belangrijk album uit de catalogus onder de aandacht brengen en deze via de vinylclub voor een gereduceerde prijs aanbieden. Het geeft het label de mogelijkheid om de geschiedenis van het album weer eens mooi uit te diepen. Hoe het gemaakt was, de inspiratie achter het album, het verschil tussen de CD en de vinyluitgave en meer van dat soort interessante zaken.

De eerste uitgave in de Real World vinyl club was het album Passion Sources, het spiegelalbum van Peter Gabriel’s Passion dat de bronnen van die plaat weergeeft.

Je kunt via onderstaande link je aanmelden voor de Real World Records nieuwsbrief zodat je elke maand uitgenodigd kan worden voor speciale (vinyl) deals: https://mailchi.mp/realworld/subscribe

Foto’s: Fabrice Bourgelle