×

Recensie

Pop

23 april 2018

Steiger

And Above All EP

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: sdban

And Above All EP Steiger Pop 4.5 Steiger – And Above All EP Written in Music https://writteninmusic.com

Een mooie Record Store Day verrassing van platenlabel sdban dat met And Above All EP nu dan eindelijk iets van Steiger op vinyl uitbrengt. In totaal 4 tracks van hun onvolprezen debuut met dezelfde naam.

Toen dat debuut And Above All vorig jaar juli, via platenlabel El Negocito Records, verscheen was dat helaas alleen op cd (al was dat wel in een heel mooie verpakking). Met de overgang van de band naar het belangwekkende sdban (het label waar ook STUFF. en De Beren Gieren hun albums uitbrengen) is er nu dan gelijk een EP van de fijnste tracks van dat debuut op vinyl uit.

Het intieme Inverse/Reverse wordt (net als op het album) gevolg door het van electronics doortrokken en lekker lang uitgesponnen, ronduit briljante Berlin Revisited (een van de hoogtepunten van het album en hun live-optredens), beide op kant A. En het stuiterende Bachflag en het even onvoorspelbare als ingetogen You is You?, ook de albumafsluiter, op kant B.

Wat een ongelooflijk talent is pianist Gilles Vandecaveye en wat een fijn uitdagende ritmetandem heeft hij toch met Simon Raman (drums) en Kobe Boon (bas). Steiger mag met recht de volgende opwindende nieuwe sensatie uit België genoemd worden. Deze speciale 10 inch van 4 tracks van hun debuut maken de (her)kennismaking met hun grote talent maar weer eens heel erg zichtbaar.

Naar verluidt gaat er in het najaar een geheel nieuw album van de mannen verschijnen. Wij kunnen niet wachten. … Deze speciale EP mag alvast niet in de collectie ontbreken.

Tracklisting And Above All EP:

Side A:

  1. Inverse/Reverse
  2. Berlin Revisited

Side B:

  1. Bachflag
  2. You is You?