×

Nieuws

15 februari 2013

Upgrade voor Maiden England

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: EMI Records Ltd.

In 1989 bracht Iron Maiden een VHS band uit met daarom het concert dat in 1988 in NEC in Birmingham werd opgenomen (voor de jeugdige lezers: VHS was de standaard voor videocassettes). Bij die VHS band werd een cd meegeleverd met daarop een deel van het concert. De opnamen werden gemaakt tijdens de Seventh Son Of A Seventh Son world tour die ook in Nederland te zien was in het voetbalstadion van Willem II in Tilburg.

Op 25 maart brengt Iron Maiden die opname eindelijk in zijn volledigheid uit op DVD en Blu-Ray. De beeld- en geluidskwaliteit is de voorbije maanden flink opgepoetst zodat die weer aan hedendaagse normen voldoet. Producer Kevin Shirley heeft een 5.1 surround sound mix toegevoegd terwijl ook de originele stereo mix van Martin Birch beluisterd kan worden. Maiden England bevat echter niet één schijf, maar twee schijfjes. Op de bonus DVD vinden we het derde deel van de geschiedenis van  Iron Maiden (40 minuten) en de documentaire 12 Wasted Years die oorspronkelijk in 1987 verscheen. Naast het beeldmateriaal verschijnt los ook een dubbel cd met daarop een volledig concert.

Manager Rod Smallwood zegt over de heruitgave: “We’ve been busy upgrading this concert footage for a long time with our in-house film producer and director Andy Matthews. We know how eagerly our fans have been awaiting the new version so we wanted to give it the best possible treatment.”

Iron Maiden staat over een paar maanden in de Ziggo Dome en speelt daar bijna dezelfde setlist als op de DVD. Deze set vormt dus een mooi voorproefje op het spektakel dat later volgt. Bassist en oprichter Steve Harris is al eerder in Nederland te beluisteren en wel op vrijdag 22 maart in de Amsterdamse Melkweg waar hij zijn (overigens matige) solodebuut British Lion ten gehore brengt.

Tracklisting Maiden England:

Disc One: Maiden England 88

 1. Moonchild
 2. The Evil That Men Do
 3. The Prisoner
 4. Still Life
 5. Die With Your Boots On
 6. Infinite Dreams
 7. Killers
 8. Can I Play With Madness
 9. Heaven Can Wait
 10. Wasted Years
 11. The Clairvoyant
 12. Seventh Son Of A Seventh Son
 13. The Number Of The Beast
 14. Hallowed Be Thy Name
 15. Iron Maiden
 16. Run To The Hills
 17. Running Free
 18. 18. Sanctuary

Disc Two: The History Of Iron Maiden Part 3

 1. The History Of Iron Maiden Part 3
 2. 12 Wasted Years
 3. Wasted Years (promo video)
 4. Stranger In A Strange Land (promo video)
 5. Can I Play With Madness (promo video)
 6. The Evil That Men Do (promo video)
 7. The Clairvoyant (promo video)