×

Nieuws

20 februari 2011

Thin Lizzy’s Live And Dangerous op Cultura24

Geschreven door: Norbert Tebarts

Vergeet komende donderdag niet naar digitaal themakanaal Cultura24 te kijken. Dat zendt namelijk een van de meest legendarische concerten uit van de evenzo legendarische Ierse band Thin Lizzy: de concertregistratie Live And Dangerous.

(© Colm Henry Photography)

Het was op 4 januari precies 25 jaar geleden dat de markante zanger/bassist Phil Lynott overleed. Ook komen deze maand drie klassieke albums van Thin Lizzy uit, allemaal geremasterd: Jailbreak (1976), vervolg Johnny The Fox (1976) en de dubbele liveplaat Live And Dangerous (1978). Voor meer info, zie hier.

Nummers die vanavond voorbijkomen zijn klassiekers als Dancing In The Moonlight, Rosalie, Are You Ready en natuurlijk ook The Boys Are Back In Town. Ze worden gespeeld door de band in de originele bezetting: Phil Lynott, Brian Robertson, Scott Gorham en Brian Downey.

Komende donderdag is het dus zover, om 21:00 uur. Moet je de uitzending die avond om welke reden dan ook missen, een week erop heb je een nieuwe kans, dan is de herhaling. En voor de mensen die Cultura24 niet kennen, de kunst- en cultuurzender is 24 uur per dag te ontvangen via digitale tv en via internet.