×

Nieuws

03 september 2010

Swans headline Roadburn Festival 2011

Geschreven door: Carl Puhl

Label: Roadburn

Met gepaste trots meldt Roadburn dat het recentelijk heropgerichte Swans uit New York bevestigd is als headliner op het Roadburn Festival 2011. Deze legendarische formatie kwam op uit de underground in het begin van de jaren ’80. Ze creëerden een serie hoogst invloedrijke donkere, brute noise albums, die een uitlaatklep vormde voor hun verontrustende gedachtes over vervreemding, depressie en de menselijke verdorvenheid.

Na 15 jaar toeren en een constante productiviteit werd Swans in 1997 opgeheven. De heroprichting van de band door Michael Gira zorgt voor een naadloze overgang van Angels Of Light naar de zwaardere en noise-gerelateerde origine van Swans. Het te verschijnen album met de illustere titel My Father Will Guide Me Up A Rope To The Sky zorgt voor een continuering vanaf het punt waar Soundtracks For The Blind en Swans Are Dead ophielden.

Roadburn Festival beschouwt Swans als “de grootste invloed op het sludge-doom-drone genre, naast het overduidelijke Black Sabbath. Het oeuvre van Swans zal gedurende het gehele festival te horen en te voelen zijn. Het is een understatement om te zeggen dat Roadburn uitkijkt naar de formidabele en brutale sonische golven en de extreme volumes die Swans naar het festival zullen brengen. De droom is waarheid geworden.

Roadburn Festival 2011, gesponsord door Terrorizer en het Duitse Rockhard, zal drie dagen duren; van donderdag 14 tot zaterdag 16 april 2011 in 013 en het Midi theater te Tilburg. Het Afterburner event vindt plaats op zondag 17 april 2011. Bekijk de site van het Roadburn Festival voor meer informatie.