×

Nieuws

15 maart 2019

St. Paul Peterson terug in Amsterdam

Geschreven door: Edgar Kruize

Label: CD Baby

Zondag 17 maart geeft St. Paul Peterson een eenmalig solo-optreden in Amsterdam. Hij doet een kortstondige Europese tour ter promotie van zijn nieuwe single You Got 2 Love, waarin zijn muzikale achtergrond duidelijk doorsijpelt. Peterson werd in de 80s op 17-jarige leeftijd door Prince opgemerkt. Die bombardeerde hem tot toetsenist van The Time (waarmee hij te zien is in de filmklassieker Purple Rain) en maakte hem niet veel later tot frontman van The Family. Live speelt hij materiaal van al die bands.

Het is voor het eerst dat Peterson terug in Nederland is sinds zijn optreden met fDeluxe in Paradiso in 2012. fDeluxe was (is) de voortzetting van genoemd The Family, de band die de originele versie opnam van wereldhit Nothing Compares 2 U. Met Peterson op lead vocals.

‘The Family heeft altijd een unieke plaats ingenomen binnen de koninklijke huishouding van Prince. Want waar een flink aantal van zijn bijprojecten over gering eigen talent beschikten, waren de muzikanten die The Family vormden stuk voor stuk muzikaal behoorlijk onderlegd’, zo schreef Written In Music in 2011 al en zo is het anno 2019 nog steeds. Die band staat inmiddels weer enigszins op een laag pitje, maar Peterson werkt met saxofonist Eric Leeds (uit diezelfde band) onder de vlag LP Music aan wat ze zelf ‘progressive instrumental music’ noemen. Anderen noemen het jazz.

Onder eigen naam is Peterson overduidelijk een kind van de Minneapolis Sound. Dat bewijst single You Got 2 Love, die hij recent maakte met zijn neef Jason Peterson DeLaire.

Het optreden in Amsterdam is tot stand gekomen door bemiddeling van Candy en Hans Dulfer en wordt onder de noemer ‘Jazzy Sunday Extra Edition’ georganiseerd. De show in Daphine start al om 17:00 uur. De show is onderdeel van een ‘momentje voor zichzelf’, zo stelt Peterson. “Ik ben zo druk geweest met fDeluxe en Eric Leeds dat ik vergeten ben muziek voor mijzelf te maken.” Volgende week lees je op Written In Music een uitgebreid interview met Peterson.