×

Nieuws

04 februari 2010

Slash probeert de ‘Santana succesformule’

Een decennium geleden haalde Carlos Santana zijn carrière uit het slop met Supernatural, een album vol sterke composities waar op  iedere track een andere zanger of zangeres te horen was. Het album werd een megahit en de norm voor artiesten die een soloplaat uitbrachten met verschillende vocale bijdragen.

Voormalig Guns N’ Roses gitarist Slash gaat het ook op die manier proberen. Sinds zijn vertrek bij Axl en co. vertoont de carrière van Slash pieken en dalen. Zijn eerste soloproject (Slash’ Snakepit) leverde twee stevige, maar weinig opzienbarende rockplaten op. Velvet Revolver daarentegen had een flitsende start, maar ging ten onder aan de capriolen van zanger annex junkie Scott Weiland en gebrek aan sterk songmateriaal. Daarna werd het sukkelen voor Slash en was hij sporadisch te horen als gastmuzikant op diverse platen.

Afgelopen jaar dook hij de studio in voor een nieuw album en vroeg een reeks van zangers om een liedje in te zingen. Diverse zangers waren bereid mee te werken en onder hen niet de minste: Chris Cornell (Soundharden, Audioslave), Andrew Stockdale (Wolfmother), Iggy Pop en Ozzy Osbourne. Fergie van de Black Eyed Peas doet als enige zangeres mee. Het album heet simpelweg Slash en zal in april verschijnen. Slash gaat ook op tournee op het album te promoten en neemt Myles Kennedy (Alter Bridge) mee als zanger.

Tracklisting Slash:

 1. Ghost (met Ian Astbury)
 2. Beautiful Dangerous (met Fergie)
 3. Nothing To Say (met M. Shadows van Avenged Sevenfold)
 4. Crucify The Dead (met Ozzy Osbourne)
 5. Promise (met Chris Cornell)
 6. By The Sword (met Andrew Stockdale van Wolfmother)
 7. Doctor Alibi (met Lemmy Kilmeister)
 8. Saint Is A Sinner Too (met Rocco De Luca)
 9. Watch This (met Dave Grohl/Duff McKagan)
 10. I Hold On (met Kid Rock)
 11. Gotten (met Adam Levine)
 12. We’re All Gonna Die (met Iggy Pop)
 13. Starlight (met Myles Kennedy)