×

Nieuws

19 juni 2010

Randy Rhoads museum opent zijn deuren

Geschreven door: Richard Verbrugge

Gekscherend wordt wel gezegd dat God graag de beste muzikanten voor zijn huisband selecteert. De Almachtige lijkt een voorkeur te hebben voor jonge gitaristen die zich in korte tijd een veelvoud van genres eigen maken want na Jimi Hendrix en Tommy Bolin ontviel ook Randy Rhoads de rockwereld op jonge leeftijd. In zijn geval was er echter geen sprake van drugs- of drankmisbruik, maar van een tragisch vliegtuigongeluk. Randy Rhoads speelde destijds in de band van Ozzy Osbourne en had met hem twee succesvolle albums opgenomen, Blizzard Of Ozz en het geniale Diary Of A Madman. Rhoads begon zijn carrière bij Quiet Riot en werd begin jaren tachtig gezien als het grootste talent achter genie Eddie van Halen.

Het museum is opgezet door Randy’s broer Kelle Rhoads en origineel Quiet Riot bassist Kelly Garni. Het museum is gevestigd in Corona in de staat Californië en bevindt zich op een steenworp van Randy’s begraafplaats. De toegang is gratis!

Twee weken geleden maakte Ozzy bekend dat op Thanksgiving Day de klassiekers Blizzard Of Ozz en Diary Of A Madman opnieuw zullen worden uitgebracht in deluxe edities met aanvullend geluid- en beeldmateriaal. Voor de echte fans is het aftellen dus al begonnen.