×

Nieuws

08 september 2012

Nieuwe clip THE DON’T TOUCH MY CROQUE_MONSIEURS

Geschreven door: Edwin Hofman

TDTMCM-artikelDe Nederlandstalige punk-hop band THE DON’T TOUCH MY CROQUE_MONSIEURS heeft een nieuwe partner gevonden in de piraterij: de Piratenpartij. Band en partij sloegen de handen ineen voor de video bij de luidruchtige single W R P Raad. De energieke clip – waarin Dirk Poot, lijsttrekker van de Piratenpartij nog even voorbijkomt – is nu een onderdeel van de verkiezingscampagne van de Piratenpartij. Afgelopen donderdag, 6 september, was de live-primeur van de single bij De Wereld Draait Door.

De samenwerking kwam tot stand na informeel Twitter-contact. “We zijn enorm actief op Twitter en kregen al gauw contact met de mensen van de Piratenpartij. We zaten op een lijn en voelden aan dat we elkaar konden helpen. Zo kwam het idee voor een video,” volgens Abel van Gijlwijk, zanger van de band. “Dat ons nieuwe album een nautisch piratenthema heeft maakte het plaatje compleet.”

THE DON’T TOUCH MY CROQUE_MONSIEURS kenden natuurlijk al enige bekendheid en niet alleen vanwege de prachtige bandnaam. Het album Beste.Stuurlui.Ooit is al een paar maanden uit en met de eerste single Amsterdam-Noord lieten de heren geen misverstand over hun thuisbasis bestaan.

Op Beste.Stuurlui.Ooit schuimt de band stad en land af, om terug te komen met volksmuziek, hardrock, punk, rap, reggae en folklore. Alsof Osdorp Posse, De Kift en de Heideroosjes een monsterverbond zijn aangegaan. De gastrol van de Durgerdamse trompettist en zanger Jeroen Zijlstra in dit Hollandse brouwsel is zeker op zijn plaats.

THE DON’T TOUCH MY CROQUE_MONSIEURS staan op zaterdag 15 september in de Melkweg.