×

Nieuws

10 mei 2024

Prachtige livesessie fraaie introductie naar nieuwe album Caoilfhionn Rose

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Gondwana Records

Met een livesessie in de Manchester Space Studios samen met haar band en met saxofoniste Jasmine Myra als speciale gast, stelde Manchester singer-songwriter Caoilfhionn Rose donderdagavond 8 mei nieuwe songs voor van haar op 24 mei te verschijnen album Constallation. Het is een fraai gefilmde, ruim 22 minuten durende en vijf nieuwe songs tellende, opname geworden.

Rose is een opvallende stem binnen het moderne Britse folk landschap die met haar kalme songs niet alleen uit folk maar ook uit jazz en elektronica put en die met haar ingetogen zang wonderlijk mooie sferen neerlegt. Haar albums Awaken (2018) en Truly (2021) lieten al een eigenwijze songschrijver van aparte klasse horen.

De songs van Constallation die nu op deze live registratie te vinden zijn, klinken al zeer veelbelovend en zijn een uitstekende appetizer voor wat belooft een bijzonder album te worden. Opvallend ook hoe de al net zo getalenteerde Myra zich moeiteloos in het bandgeluid past. En hoe ze elke song met haar spel verrijkt. Met deze vijf erg mooie songs is deze opname een prachtig visitekaartje voor het nieuwe album.