×

Nieuws

25 juni 2015

Meer vermaak uit Zweden

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Nuclear Blast

Twee Zweedse bands kondigden onlangs nieuwe albums aan. Het viertal Graveyard brengt op 25 september hun vierde album Innocence & Decadence uit via het Nuclear Blast label. Het vorige album (Lights Out) van Graveyard oogstte alom lof (ook op deze site was collega Natalie er zeer over te spreken) en leverde de band een plek op de Pinkpop bill in 2013 op.

Het nieuwe album werd opgenomen in de Atlantis Studios in Stockholm met producers Janne Hansson die eerder werkte met Abba, The Hives en Opeth en Johan Lindström, bekend van Tonbrucket. Het artwork herinnert aan de Hollandse grootmeester M.C. Escher. Het viertal denkt dat liefhebbers van Lights Out ook dit album wel zullen appreciëren. We zijn benieuwd.

Innocence & Decadence komt uit als gekleurd vinyl (oranje en groen), CD en digitale download.

ghostmelioracdDe andere Zweedse band is het meer controversiële Ghost. Het derde album van de anonieme, satanische rockers heet Meliora en verschijnt op 21 augustus. Het album is de opvolger van het succesvolle Infestissumam en werd geproduceerd door Klas Åhlund en gemixed door Andy Wallace die dat ook deed voor bands als Nirvana, Linkin Park en Guns N’Roses. De eerste single heet Cirice en klinkt wat steviger dan eerder werk. Meliora telt tien nummers waaronder From The Pinnacle To The Pit, Spöksonat en Deus In Absentia. Traditiegetrouw werd zanger Papa Emeritus II na de tournee gedumpt en vervangen door zijn “drie maanden jongere broer” Papa Emeritus III. De video van Cirice kun je hieronder bekijken.

Beide bands plannen momenteel een Europese tournee. Een optreden op het St. Pieterplein zit er ondanks een coulante paus waarschijnlijk niet in.