×

Nieuws

25 maart 2012

Laatste show Minny Pops in Nederland

Geschreven door: Edwin Hofman

Ultra Einde

Op 7 april zal het legendarische Minny Pops, een van Nederlands interessante postpunkpioniers, voor het laatst live in Nederland te zien zijn, en wel in de Amsterdamse Melkweg. De band stond de afgelopen maanden na meer dan 25 jaar afwezigheid weer flink in de belangstelling. Niet alleen verscheen er een prima live-album, Standstill To Motion, ook ging de groep op tournee door Engeland, samen met de Rotterdamse belofte Rats On Rafts. In Nederland gaven de bandleden bovendien acte de presence op diverse ULTRA2012-avonden. Kers op de taart was een suite-uitvoering van het Minny Pops-debuut Drastic Measures, Drastic Movement in Amsterdam.

In de Melkweg, op zaterdag 7 april, weet Minny Pops zich onder de noemer ULTRA2012-EINDE omringd door een aantal generatiegenoten die dertig jaar geleden, net als Minny Pops zelf, vernieuwende, boeiende platen uitbrachten. Wat te denken van Plus Instruments + Truus de Groot, samen met Liesbeth Esselink (Solex)? Of Toon Bressers (voorheen Nasmak), samen met elektronisch muzikant Younes Riad? En voor het eerst sinds februari 1982 weer live op een podium: The Tapes. Tussen 1978 en 1981 bracht deze Amsterdamse band drie uitstekende platen uit vol dwarse, hoekige en funky pop. Virtuoos gespeeld, met behoud van pop appeal. Dat belooft wat op 7 april.

ULTRA2012-EINDE kent echter nog meer namen: Bertin, The  Sugarettes, The Tobacconists, Katadreuffe en Wooden Constructions; allen staan ze geprogrammeerd op dit alternatieve Paasfestijn.

De hoofdrolspelers in de Melkweg, Minny Pops, zullen een set spelen die voornamelijk bestaat uit nummers van hun tweede album Sparks In A Dark Room. De geschiedenis herhaalt zichzelf; 7 april is zoals gezegd de zaterdag van het paasweekend en 33 jaar terug in 1979 speelde Minny Pops samen met Red Krayola en Scritti Politti ook tijdens Pasen in de Melkweg.

Na dit laatste Nederlandse optreden is het nog niet voorbij met de band in 2012, aangezien er dit jaar nog optredens volgen in Engeland waaronder een support met Slash in een uitverkocht Hammersmith Apollo (Londen) op 6 juni en twee optredens op het Kendal Calling Festival (Lake District, Engeland) eind juli. Verder is Minny Pops uitgenodigd om eind mei een single op te nemen voor het O-Genesis label waar recentelijk singles van Nik Colk Void (Factory Floor) en R Stevie Moore op zijn uitgekomen.

Minny Pops laat wat de toekomst betreft overigens toch nog een deurtje open, zo blijkt uit een recent statement: “We nemen nog geen afscheid maar zeggen slechts tot later”.

ULTRA2012-EINDE: 7 april in de Melkweg. Zaal open: 18:30 uur – Aanvang: 19:00 uur -Toegang: € 20,00 + lidmaatschap