×

Nieuws

23 oktober 2012

Depeche Mode telt af

Geschreven door: Edgar Kruize

Vandaag heeft Depeche Mode in Parijs – nadat enige dagen lang een klok op hun website te zien was die aftelde – een persconferentie gehouden waarbij een nieuw album en een nieuwe tournee werden aangekondigd. Die tournee kreeg de meeste aandacht. De band gaat 34 shows in Europa doen, waar vooralsnog geen Nederlands optreden bij zit. Wel is de band bevestigd voor Rock Werchter, waar ze op zondag 7 juli te zien zullen zijn.

Opvallend genoeg is de band niet, zoals ze dat in 2006 wel waren, de afsluiter van het festival of een festivaldag. Die eer gaat die betreffende zondag naar Editors, die in België buitenproportioneel populair zijn. Naast genoemde bands doen overigens ook Rammstein,. Blur en Green Day de Werchterse festivalweide aan komende zomer.

Hoe dan ook, Depeche Mode dus. Hoewel er dus een album aankomt, is het de tournee waar ook door de band het meest naar wordt uitgekeken. “I love the live performance. I love the concert performance with the fans and presenting the songs for the first time and that whole nervous energy and the challenge of it. I still like that more than any other aspect of what we do, to be honest”, aldus frontman Dave Gahan. Het lag in de lijn der verwachtingen dat Depeche Mode ook nog wel Pinkpop aan zou gaan doen. De band zou daar in 2009 al staan, maar moest wegens de destijds zeer ernstige gezondheidsklachten van frontman Gahan afzeggen. Pinkpop vindt volgend jaar op 14, 15 en 16 juni plaats. Op 14 en 16 juni is de band nog vrij, maar het valt nog te bezien of ze ‘m daadwerkelijk gaan invullen. Alle actuele tourdata staan op depechemode.com.

Onderwijl is er ook alvast wat nieuw materiaal online gezet. Dat is hier onder te beluisteren: