×

Artikel

06 juni 2014

Bella Union

Waarom wij van Bella Union houden

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Bella Union

Als er één platenlabel is dat de laatste jaren de mooiste nieuwe muziek gebracht heeft is het wel het Britse Bella Union. Met oud Cocteau Twins bassist en groot muziekliefhebber Simon Raymonde aan het stuur en een fantastisch team van mensen achter zich, groeide het label met zeer succesvolle artiesten als Fleet Foxes, Beach House, Midlake en John Grant de laatste jaren uit tot het coolste platenlabel ter wereld.

Nadat wij in april dit jaar een lang interview met de altijd zeer inspirerende Raymonde hadden, bedachten wij dat het tijd werd om eens diep op de geschiedenis van en de gedachten achter Bella Union in te gaan. Een uitgebreide special over het label zal dus de komende weken op Written komen te staan.

Niet alleen de geschiedenis en het interview met Raymonde maar ook recensies van de meeste van hun verschenen albums, extra interviews met een aantal artiesten van het label (MONEY, Horse Thief, John Grant) en mini specials over de bands die Bella Union zo cool maakten (The Czars, Midlake, Fleet Foxes) zullen we in de uitgebreide special gaan verwerken.

De allereerste plaat die bij Bella Union uitkwam was in 1997 één van Raymonde zelf (Blame It On Yourself) en in dit voorjaar, 17 jaar na zijn solodebuut, kwam het prachtige album Moon van zijn nieuwe band Snowbird uit. Hoe beter Bella Union en Raymonde te eren dan met de bijzondere clip van Porcelain.

Inhoudsopgave Bella Union special:

Bella Union Releases: