×

Recensie

Roots

16 mei 2022

Tim Easton

Paco & the Melodic Polaroids

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Black Mesa Records

Paco & the Melodic Polaroids Tim Easton Roots 4 Tim Easton – Paco & the Melodic Polaroids Written in Music https://writteninmusic.com

Op de valreep van 2021 kwam Tim Easton aanzetten met You Don’t Know Me, een bijzonder accurate titel voor de troubadour uit  Akron, Ohio die we al een tijdje volgden en helaas uit het oog verloren. Gelukkig keerde de in Nashvile residerende troubadour regelmatig terug naar Europa en de clubpodia van de Lage Landen. Op de laatste editie van Blues Peer vulde hij een wonderlijke akoestische solo set met authentieke folkblues. Het werd een fijn weerzien voor de trouwe fans en een openbaring voor vroege festivalgangers.

De boeiende retrospectieve Before The Revolution  betekende het afscheid van New West, na enkele in eigen beheer uitgebrachte werkstukjes werd Easton opgevist door Black Mesa. Naast het eerder aangehaalde You Don’t Know Me werd Paco and the Melodic Polaroids opgevist, voordien uitsluitend op de website verkrijgbaar. Met zijn gitaar Paco als Trouwe reisgezel neemt Easton de luisteraar mee in verhalen die zich onderweg afspelen tijdens talloze omzwervingen.

Vanaf de opener Old New Straitsville Blues luisteren we naar doorleefde met rauw timbre en heldere gitaarpicking gedebiteerde vertolkingen die moeiteloos de aandacht vast houden. In Elmore  James, een ode aan de legendarische slide meester komt daar naast ritmisch footstomps een harmonica bij. In Jimmie’s Texas Blues treedt Easton in de voetsporen van countryman Jimmie Rodgers met enkele jodelfrases terwijl Robert Johnson op verbluffende picking verrijst in Broken Hearted Man.

Evenals die ongeëvenaarde pioniers brengt Easton recht uit het leven gerukte verhalen zoals het meeslepende Traveling Days en California Bars, een schrijnend relaas met pijnlijke herinneringen uit het verleden. De wanhopige smeekbede Baby Come Home snijdt al even diep als Another Good Man Down, een haarscherpe analyse over de fatale nasleep drugs(ge)misbruik op snerpende slides, het mist zijn uitwerking niet, evenals de overige tracks van Paco & the Melodic Polaroids.

We prijzen ons gelukkig met de reguliere release van dit vergeten muzikale kleinood van een schromelijk onderschat muzikant-verteller.

  1. Old New Straitsville Blues
 2. Elmore James
 3. Another Good Man Down
 4. Jimmie's Texas Blues
 5. Never Punch The Clock Again
 6. Broken Hearted Man
 7. Traveling Days
 8. Jesus Protect Me
 9. California Bars
 10. Baby Come Home
 11. .