×

Recensie

Rock

29 mei 2016

The Bonnevilles

Arrow Pierce My Heart

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Alive Natural Sound

Arrow Pierce My Heart The Bonnevilles Rock 3.5 The Bonnevilles – Arrow Pierce My Heart Written in Music https://writteninmusic.com

Alweer aanstormend talent uit de Alive Natural Sound stal, het label uit Los Angeles herbergt ondertussen een reeks  trio’s en duo’s die teruggaan naar de wortels van de rurale blues, punk- en garagerock en daarbij zweren bij een compromisloze,  benadering in franjeloze, nagenoeg live geregistreerde opnamesessies.

Eerder vonden formaties als Black Keys, Hollis Brown en Left Lane Cruiser de weg naar een groter publiek via die aanpak. De nieuwste aanwinst The Bonnevilles zijn afkomstig uit Noord Ierland. Het duo uit Lurgan met Chris McMullan aan de drumkit en  zanger Andrew McGibbon Jr op gitaar en ‘some other shit’ timmeren al  flink aan de weg in het alternatieve circuit. Hun derde langspeler en debuut voor Alive toont een muzikale benadering die de ruwe desolaatheid  reflecteren van een thuishaven in een conflictgebied waar blijkbaar de wet van de sterkste heerst.

Vanaf de eerste riffs in No Law In Lurgan slaan The Bonnevilles je met rudimentaire gitaarriffs en welgemikte mokerslagen op de drumvellen om de oren. Met onvoorwaardelijke inzet en vlotte tempowisselingen bouwen McGibbon en McMullan een spanning  en intensiteit op die  de waaraan de verrichtingen van menige, meer uitgebreide formaties in het punkrockgenre niet kunnen tippen. Even wordt de stekker uit het contact getrokken of heeft de plaatselijke elektriciteitsleverancier, zoals in het opzwepende The Electric Company, de verdeling gestaakt. Na de bluesy preachin van titeltrack Arrow Pierce My Heart die zich kronkelend in je hoofd nestelt neemt vormt Eggs  and Bread een akoestische rustpunt .

Nauwelijks een minuut later galmt de rauwe bezwerende zang opnieuw door de luidsprekers met I Dreamt The Dead en I’ve Come Too Far For Love To Die. Meer dan een volle bak herrie die zijn uitwerking niet mist op een feestje, zoals beschreven in het sfeervolle wat mysterieuze instrumentale buitenbeentje Erotica Laguna Lurgana. Een echt paradijslijk oord zal het in de thuishaven van tHe Bonnevilles niet zijn, getuige de afsluitende wanhoopskreet Who Do I Have To Kill To Get Out Of Here ? 1. No Law In Lurgan
 2. My Dark Heart
 3. The Whiskey Lingers
 4. The Electric Company
 5. Arrow Pierce My Heart
 6. Eggs And Bread
 7. I Dreamt Of The Dead
 8. I'Ve Come Too Far For Love To Die
 9. Erotica Laguna Lurgana
 10. The Man With The X Shaped Scar On His Cheek
 11. Those Little Lies
 12. Learning To Cope
 13. Who Do I Have To Kill To Get Out Of Here?