×

Recensie

29 april 2016

Teen

Love Yes

Geschreven door: Pieter Visscher

Uitgebracht door: Carpark Records

Love Yes Teen Pop 4 Teen – Love Yes Written in Music https://writteninmusic.com

Nou, laat die zomer maar komen hoor. Omdat we er wel klaar voor zijn, met de tintelende, superfrisse zomerpop van het niet te versmaden, uit Brooklyn afkomstige Teen. Vier Amerikaanse vrouwen met het muzikale hart op de juiste plaats. Ze schudden nogal wat perfecte popliedjes uit hun mouw, op dit twaalf songs tellende Love Yes.

Teen werd in 2010 opgericht door Teeny Lieberson (daar komt die naam dus vandaan), die eerder al furore maakte met de indierockformatie Here We Go Magic. Lieberson beschikt over een kraakheldere stem, die uitstekend gedijt binnen het synthlandschap waar de dames kleur aan geven. Op Love Yes onderzoekt het kwartet de disharmonie en macht die seksualiteit en spiritualiteit kunnen creëren binnen de psyche van de moderne vrouw. Dat zijn ze alle vier zo te zien en zodoende gaan de vrouwen met name op zoek naar zichzelf. Je krijgt zonder meer het gevoel dat ze zichzelf ook hebben gevonden, na twaalf zinnenprikkelende liedjes.

Nummers die niet alleen The Human League, Talk Talk (de ballad Another Man’s Woman met name) en ook Simple Minds in herinnering roepen, maar ABBA bovendien. Superhuman is een soort moderne versie van ABBA’s Super Trouper, waar meer dan opzichtig naar wordt geknipoogd, zonder dat het een directe kopie wordt en zeker geen pastiche. De vier Zweden kunnen wat dat betreft fluiten naar de royalty’s, terwijl zij al zo vaak diverse megadeals geweigerd hebben om weer eens de planken op te gaan, dat ze dat wel kunnen lijden.

Love Yes gaat over het vrouwzijn in het algemeen en de sensuele aspecten die daar aan verbonden zijn in het bijzonder. Please is een ronduit geil liedje, dat zich vanaf je kleine linkerteen soepeltjes richting hersenpan laat kronkelen, om zich daar lekker lang te nestelen. Bryan Ferry zou het voor de aardigheid eens moeten coveren, omdat je ook tijdens deze song onherroepelijk moet denken aan zijn Roxy Music. Die heerlijke jaren 80 galmen na op Love Yes, dat in het titelnummer ook Prince (Bowie hebbe zijn ziel) voorzichtig in herinnering brengt.

Love Yes is een album waarop geen miskleunen te vinden zijn en dat de wolken per draaibeurt sneller voor de zon laat wegwaaien. Teen is in staat een regelrechte sensatie te worden tijdens het aankomende festivalseizoen. Boeken die handel! Zoals eerder opgemerkt: laat die zomer dus maar komen. 1. Tokyo
 2. All About Us
 3. Gone for Good
 4. Another Man's Woman
 5. Example
 6. Animal
 7. Free Time
 8. Superhuman
 9. Please
 10. Noise Shift
 11. Love Yes
 12. Push