×

Recensie

Roots

30 november 2021

Stash

Walk The Walk

Geschreven door: Cis van Looy

Walk The Walk Stash Roots 3.5 Stash – Walk The Walk Written in Music https://writteninmusic.com

Dit heeft niets te maken met de Vlaams Brabantse rockband die in 2005  een monsterhit scoorde met Sadness. Het rond singer-songwriter Gunther Verspecht opgebouwde combo splitte maar Verspecht blijft actief als soloartiest. Het  gelijknamige, aan de overkant van de Atlantische Oceaan opgezette project dat oorspronkelijk soundtracks voor film en TV ambieerde, herbergt drie rasmuzikanten. Joey Peters verdiende zijn sporen als drummer bij Grant Lee Buffalo en  Cracker, zijn percussiewerk duikt op in filmsoundtracks en reclametrailers terwijl Rich McCulley vanuit Texas, evenals de in deze rubriek niet onbekende Ted Russell Kamp, een solocarrière uitbouwt.

De opnamesessies vonden plaats in McCulley’s studio Red Hill Recording in El Paso en The Den in LA waar Kamp al een tijdje resideert en recent Down In The Den inblikte. Ook in de de eveneens in Californië gesitueerde Pop Garage in Topanga Canyon vonden sessies plaats.

Peters zit achter zijn drumkit en het klavier terwijl McCulley en Kamp zich als multi-instrumentalisten ontpoppen in het gezamenlijk gecomponeerde songwerk. Dat resulteerde in een energiek mengsel van vintage rock ‘n roll met stevige backbeat en melodieuze countryrock waarin outlaws van onbereikbare Honky Tonk Queens dromen tijdens eenzame omzwervingen op eindeloze highways.

In Talk The Talk, een tomeloze R&B stomper, duikt even de zang van Anne Maria Rosales op naast hitsige trompetjes, het is de enige muzikale gast die het trio in de studio duldt. Zo kunnen ze ongehinderd hun eigen uitgestippelde muzikale route uitstippelen die in een spontane ongecompliceerde no-nonsense benadering gedebiteerd zijn uitwerking niet mist. 1. Smoke And Mirrors
 2. Catch Me If You Can
 3. Queen Of The Highway
 4. You’re The One
 5. Into The Sunset
 6. One Step Ahead Of The Law
 7. One Track Mind
 8. Ain’t That Kind Of Man
 9. Talk The Talk
 10. Sweet Salvation Of The Dawn
 11. What I Need
 12. By Your Side
 13. Hey, Hey, Hey