×

Recensie

Metal

24 september 2018

Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators

Living The Dream

Geschreven door: Richard Verbrugge

Uitgebracht door: Roadrunner

Living The Dream Slash Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators Metal 4 Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators – Living The Dream Written in Music https://writteninmusic.com

Het grote euvel bij de vorige twee studioalbums die Slash opnam met Myles Kennedy & The Conspirators was het gebrek aan variatie zowel in muzikaal als vocaal opzicht. Individueel waren de nummers best te pruimen, maar als langspeler sloeg de verveling al snel toe. Gevolg is dat de albums zes maanden na release eigenlijk niet meer uit de platenkast worden gehaald of door meer moderne luisteraars niet meer worden aangeklikt in hun digitale bibliotheek c.q. streamaanbod. Het goede nieuws is dat de variatie op dit nieuwe studioalbum groter is dan ooit.

Bij de eerste twee stevig rockende nummers is daar nog weinig van te merken, de band trekt flink van leer met stevige riffs en een beukende ritmesectie en Kennedy zingt zoals we van hem gewend zijn met lange uithalen aan het eind van elk couplet. Het Guns N’ Roses achtige My Antidote is al wat meer uitgebalanceerd en maakt de band meer gebruik van de dynamiek. Na de wat simpele beuker Mind Your Manners komt het eerste hoogtepunt Lost Inside The Girl, een van de beste composities sinds Slash op solopad is gegaan. Het nummer is goed opgebouwd en de solo is werkelijk subliem. Ook het bluesnummer Slow Grind gaat erin als koek en kent ook al zo’n sterke solo die herinnert aan de gloriedagen van GnR. Beide nummers hadden dan ook niet misstaan op een nieuw Guns N’ Roses album. Na de buitengewoon succesvolle reünietoer vraag je je geregeld af wat Axl Rose en Duff McKagan met deze arrangementen en riffs hadden kunnen doen.

Living The Dream is geen album dat inkakt. Integendeel de tweede helft van het album is met Driving Rain en Boulevard Of Broken Hearts sterker dan de eerste. Slash gooit de ene na de andere vette riff eruit en de solospots zijn om te smullen. Enig minpuntje zijn de flauwe teksten van Kennedy zoals in bijvoorbeeld Sugar Cane. De productie is dik in orde en ook over de mix hebben we niets te zeuren. Het artwork is net als bij World On Fire erg kleurrijk, maar ook erg kinderachtig. Het lijkt wel een tekening die door een zesjarige is ingekleurd.

Afijn, dat is gelul in de marge. Wat belangrijk is dat het Slash, Myles en co. Is gelukt om hun beste album tot nu toe te maken. Door de slimme opbouw van het album zal het vermoedelijk heel wat vaker beluisterd gaan worden dan de voorgangers. We zijn benieuwd wat na de wereldtournee gaat volgen. Kennedy vast en zeker terug naar Alter Bridge, maar duikt Slash samen met Axl en Duff de studio in voor een nieuw Guns N’ Roses album? We wachten het rustig af. 1. The Call Of The Wild (Featuring Myles Kennedy & The Conspirators)
 2. Serve You Right (Featuring Myles Kennedy & The Conspirators)
 3. My Antidote (Featuring Myles Kennedy & The Conspirators)
 4. Mind Your Manners (Featuring Myles Kennedy & The Conspirators)
 5. Lost Inside The Girl (Featuring Myles Kennedy & The Conspirators)
 6. Read Between The Lines (Featuring Myles Kennedy & The Conspirators)
 7. Slow Grind (Featuring Myles Kennedy & The Conspirators)
 8. The One You Loved Is Gone (Featuring Myles Kennedy & The Conspirators)
 9. Driving Rain (Featuring Myles Kennedy & The Conspirators)
 10. Sugar Cane (Featuring Myles Kennedy & The Conspirators)
 11. The Great Pretender (Featuring Myles Kennedy & The Conspirators)
 12. Boulevard Of Broken Hearts (Featuring Myles Kennedy & The Conspirators)