×

Recensie

Roots

23 augustus 2021

Robert Jon & The Wreck

Shine a Light on Me Brother

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht in eigen beheer

Shine a Light on Me Brother Robert Jon The Wreck Roots 3.5 Robert Jon & The Wreck – Shine a Light on Me Brother Written in Music https://writteninmusic.com

Ook voor Robert Jon was het de afgelopen tijd wennen aan enkele maanden zonder concerten in de club- en festival podia. Hij overbrugde die periode met het schrijven van songs, het merendeel in samenwerking met Ian Cullen. Dat nieuwe materiaal werd opgenomen in de Sonic Groove Studio’s in Californië met de muzikanten van The Wreck. Steve Maggiora bepoteld de klavieren en Andrew Espantman zit aan de drumkit  en levert samen met bassist Warren Murrell de ritmisch onderbouw aan waarop Harry James zijn gitaarescapades ent.

Vorig jaar leverde het kwintet Last Light On The Highway af, de dynamische opbouw  met  opzwepende Southernrock blijft behouden , snerpende gitaren en rollende toetsen komen meteen opzetten in de opzwepende  opener, tevens titeltrack.

Daarnaast zijn het strakke blazers van Jason Parfait en Ian Smith die de soulvolle strot van Jon vergezellen. Het duo was in een enkele track al actief bij het voorgaande werkstuk maar hun in New Orleans opgenomen bijdragen komen nu wat vaker aan bod.

Na het met een dameskoortje begeleidde  Ain’t No Young Love Song is het vooral het sterk soulgetinte, enigszins aan Paul Carrack herinnerende, Chicago dat de aandacht trekt. In tegenstelling tot de titel laat vermoeden, blijkt Hurricane een van de rustpunten, het soort  balladewerk waarop Bob Seger destijds het patent verwierf, wordt met een fraaie saxsolo afgerond.

In Desert Sun wordt de harmonische zang volop uitgespeeld met snerpende slides op de achtergrond.  Het tweede deel is helaas beduidend minder boeiend maar de afsluitende boogie Radio swingt de pan uit en wordt ongetwijfeld een topper op het podium. Er is overigens een Europese tournee gepland, die start op 28 augustus op Gevarenwinkel en verder loopt tot begin oktober.  1. Shine a Light on Me Brother
  2. Everyday
  3. Ain't No Young Love Song
  4. Chicago
  5. Hurricane
  6. Desert Sun
  7. Movin'
  8. Anna Maria
  9. Brother
  10. Radio