×

Recensie

Roots

26 juli 2019

Ralph Molina

Love & Inspiration

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Vapor Records

Love & Inspiration Ralph Molina Roots 3.5 Ralph Molina – Love & Inspiration Written in Music https://writteninmusic.com

Het heeft een tijdje geduurd, na ettelijke decennia on the road met Crazy Horse en …Neil Young brengt de ondertussen 76- jarige drummer zijn eerste langspeler uit. Dat debuut wordt opgedragen aan Danny Whitten , de oorspronkelijke zanger en lead gitarist bij Crazy Horse en dus ook bij Young.  In ’72 overleed Whitten aan een overdosis heroïne, een drama dat Young inspireerde tot The Needle and The Damage Done. Andere, ontvallen muzikanten en producers zoals David Briggs en Jack Nitzshe worden eveneens vermeld bij Love & Inspiration.

De drumkit laat hij onaangeroerd, samen met een handvol oude vrienden waaronder brengt Molina  uitsluitend eigen werk, afgezien van enkele gitaarakkoorden focust Molina op de zang, hij begon ooit in een a-capella combo en dat verklaart veel.

Een teder wiegeliedje loopt na enkele seconden over in Your Life is My Life Too een melodieuze ballade met bijdragen van  pianist Barry Goldberg en fijne gitaarakkoorden van de alomtegenwoordige Dave West, waarbij we Kelly Clarkson op de achtergrond horen. Dance on the Wind is zacht wiegende West Coast en ook de overige songs zijn door Molina voorzien van verfijnde arrangementen. Luister maar eens naar I Don’t Care en de in heimwee gedrenkte songs waarbij uitgebreid in de achteruitkijk spiegel wordt geblikt.“Too young to Know” prevelt de overlever in een prachtig meanderend  passage en Wonderland, een bitterzoete herinnering aan Californië zweeft op een prachtige slidegitaar.

De breekbare pianoballade You Wear Angels komt dicht in de buurt van de  dromerige verrichtingen van zijn geniale broodheer. De kwetsbare romantiek van Hopelessly in love with You sluit daar mooi bij aan. “It’s Gonna be allright”, fluistert Molina in de verstilde afsluiter dat is onmiskenbaar ook het geval voor dit integrale verrassende en geïnspireerde, fragiele werkstukje. 1. Lullabies
 2. Your Life Is My Life Too
 3. Dance On The Wind
 4. You Wear An Angel's Wings
 5. I Don't Care
 6. Too Young To Know
 7. Wonderland
 8. Hopelessly In Love With You
 9. Trash For The Dollar
 10. Follow That Star
 11. It's Gonna Be Alright