×

Recensie

Roots

02 mei 2021

Nikki O’Neill

World Is Waiting

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Blackbird Record Label

World Is Waiting Nikki O' Neill Roots 3.5 Nikki O’Neill – World Is Waiting Written in Music https://writteninmusic.com

Twee winters geleden trok Sue Foley de  aandacht op Nikki O’Neil met een interview in Guitar Player, evenals de Canadese blueslady schrijft O’ Neill haar eigen songs en bepotelt naast akoestische gitaar elektrische gitaar en interviewde op haar beurt Carlos Santana voor Guitar Player. In 2014 stelde ze ‘ Women’s Road To Guitar Rock’, een instructieboek voor gitaristen samen en ze heeft een eigen kanaal op het net, ‘Nikki’ O’ Neill’s Twang, Soul &  Rock & Roll’.

De jongedame werd geboren in Los Angeles groeide op in Zweden bij haar Poolse moeder en oma en resideert in Chicago  Bij haar songwerk dat tot dusver op het debuut Love Will Lead You Home  en enkele singles te beluisteren is. Zo’n vijf jaar krijgt ze assistentie van Paul Mesner die ook op de nieuwe mini elpee als co-auteur van vijf songs vermeld wordt.

O’ Neill loodst haar band met met gitarist Joshua Pessar en een voortreffelijke, maatvaste ritmesectie met vaste hand door een soulvol en bluesy repertoire met uitstapjes naar country en pop. That’s How You Lose Her is strakke R&B, O’Neill heeft weliswaar een niet echt een fenomenaal stembereik, met een gloedvol gospelkoortje en soepel opererende band achter zich valt dat nauwelijks op.

A Man for All Seasons, een luie wiegende country op  een snerpend slidepartij van Pessar blijkt het in de hogere regionen niet altijd even toonvast en dat klinkt ook sporadisch door in de prachtige gospelsoul van A Place at the Table. Die imperfectie hindert geenszins, het versterkt de charme.

In de titelsong debiteert O’ Neill een subtiele gitaarpartij,“world is waiting”, zingt ze. Dat is wellicht overdreven, met wat ze na het onderkoelde semi-akoestische You’re the Only One Who Gets Me in haar eentje in de legendarische Royal Studios van Memphis klaar stoomt verdient O’Neill ook uw aandacht.    1. That's How You Lose Her
  2. A Man For All Seasons
  3. A Place at the Table
  4. World is Waiting
  5. All I Wanna Be is Yours
  6. You're the only One Who Gets Me
  7. Take Back What I Said