×

Recensie

Electronic

23 oktober 2013

Morcheeba

Head Up High

Geschreven door: Wilbert Stuifbergen

Uitgebracht door: PIAS Recordings

Head Up High Morcheeba Electronic 3 Morcheeba – Head Up High Written in Music https://writteninmusic.com

Met een carrière die al dik achttien jaar duurt hebben de gebroeders Paul en Ross Godfrey hun sporen toch dik verdiend in de muziekbizz en ook op dit achtste album Head Up High gaan de heren weer flink los. De triphop beats vliegen je vanaf de openers Gimme Your Love en Face Of Danger op een zwoele manier naar je toe en zangeres Skye betovert je wederom met haar fantastische soulvolle strot.

Gelukkig is ze weer volledig terug sinds Blood Like Lemonade (2010), want haar afwezigheid op de albums The Antidote (2002) en Dive Deep (2005) was toch een enorm gemis. Gooi bij de beide songs nog een bluesy gitaarlick en op Face of Danger een korte maar krachtige rap en je zit werkelijk op het puntje van je stoel. Wat een opening zeg.

Maar ook songs als Call It Love, Under The Ice of I’ll Fall Apart die wat meer pop georiënteerd zijn mogen het stempel Morcheeba met verve dragen. Uitglijders als Make Believe of Release Me Now, met een foute ‘house’ beat eronder zullen we ze bij deze dan maar vergeven. Daarna kabbelt het album met een combi van triphop en pop naar het einde toe en zijn er geen echte uitschieters meer maar blijft de kwaliteit onverminderd hoog. 1. Gimme Your Love
 2. Face Of Danger
 3. Call It Love
 4. Under The Ice
 5. I'll Fall Apart
 6. Make Believer
 7. Release Me Now
 8. To Be
 9. Hypnotized
 10. To The Grave
 11. Do You Good
 12. Finally Found You