×

Recensie

Pop

23 juni 2017

Matthew Logan Vasquez

Does What He Wants

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Dine Alone Records

Does What He Wants Matthew Logan Vasquez Pop 3.5 Matthew Logan Vasquez – Does What He Wants Written in Music https://writteninmusic.com

“Everything I Do Is Out”, zong Matthew Logan Vasquez op zijn solodebuut Sollicitor Returns. Dat blijkt al bij al mee te vallen, de onvolprezen Robert Ellis interpreteerde Vasquez’ schitterende ballade How I Love You en daarnaast heeft Matthew als zanger en songwriter zijn handen vol met het tussen alt.country en indierock pendelende combo Delta Spirit. Onlangs keerde hij met vanuit Californië terug naar Austin, daar sleutelde hij in zijn thuis-studiootje aan nieuw werk  voor Delta Spirit waarvan hij al tien jaar deel uit maakt als zanger en songleverancier.

Het werden uiteindelijk basistracks voor zijn nieuwe soloplaat die hij met Kam Franklin (The Suffers) en de drummer van The Shakey Graves uitwerkte.  De thematiek wordt beheerst door de voortdurende strijd om te overleven, Vasquez verwerkt verhalen over mentale en financiële debacles en het vaderschap waarmee hij zelf geconfronteerd wordt   in toegankelijk songwerk.

In de vlammende opener komen de alomtegenwoordige Parkington Sisters op de voorgrond en dat leidt in combinatie met een rauw uithalend Vasquez naar broeierige R &B. De zusjes  laten zich evenmin onbetuigd in Fires Down Mexico, dat refereert naar de Chicanoroots en de waanzinnige drugsbendeoorlogen,met een energieke backing. Naast dat meer soulgetinte werk komt Vasquez aanzetten met een verfijnde troubadourpicker als Tall Man.

Het tweede deel wordt nog sterker, na het nergens op de digipack vermelde From Behind The Glass voert een catchy Old Ways ons mee  op vloeiende harmonische gezangen en  strijkers werk van The Parkingstons  meanderend The Fighter. The Informant evolueert van een sobere begeleiding met akoestische gitaar naar een  breed uitwaaierende instrumentatie. In House Full Of Music herkennen we niet alleen de   dramatische opbouw van Roy Orbisons klassiekers,  Vasques stembuigingen komen dicht in the buurt van de ongeëvenaarde verrichtingen van The Big O. Benieuwd wat dat op het podium gaat geven tijdens de komende concerten in Nederland. 1. Same
 2. Fatherhood
 3. Fires Down In Mexico
 4. Tall Man
 5. Red Fish
 6. From Behind The Glass
 7. Old Ways
 8. The Fighter
 9. Headed West
 10. The Informant
 11. House Full Of Music