×

Recensie

Roots

27 september 2018

Marla and David Celia

Daydreamers

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Elite Records

Daydreamers David & Marla Celia Roots 3.5 Marla and David Celia – Daydreamers Written in Music https://writteninmusic.com

De ontmoeting van de Canada opererende singer -songwriter David Celia met  Marla Winkler, op een festival in Duitsland resulteerde niet alleen in een romantische relatie die de afstand tussen Heidelberg en Toronto overwon. Celia, een singersongwriter en multi-instrumentalist met Spaanse roots timmert al ruim twee decennia  aan de weg in de indierock-scène en vond  met vier solo-albums de weg naar de podia In Europa. Evenals Marla Winkler die na een periode als celliste in het musical- en het theatermilieu actief was een avontuurlijk nomadenbestaan. Na uitgebreide  gezamenlijke tournees  besloot het duo zich in Toronto te vestigen naar aanleiding van de opnamesessies die David in de Canadese stad in de zomer van 2016 opzette voor het solodebuut van Marla.

Voor het eerste duoproject zat hij eveneens op de producersstoel en vult, ondersteund door een ritmesectiemet DonKerr (Ron Sexsmith) en de instrumentatie eigenhandig in. Daydreamers is uitsluitend opgebouwd met  songs die Mala en David samen uitwerkten. Het op de titel van Pete Seegers tekstenboek gebaseerde Carry It On zweeft op dromerige instrumentatie met onmiskenbare echo’s uit de jaren zeventig naar de vredige leefwereld van Marla en David.

Lover Of Mine, de eerste song waarvoor ze zich aan de schrijftafel zetten hangt een idealistisch beeld van een wolkeloze, zorgeloze toekomst ophangt van een relatie. Een sentimentele, op akoestische fingerpicking  gebouwde ballade die meteen de wonderlijke interactie en het complementaire karakter van het stemmenwerk aantoont. Het is een fraai voorbeeld van de warme poëtische getinte verhalen over de ervaringen van een jong stel dat besluit samen door het leven te gaan.

Het door David gezongen Where Are You dateert wellicht nog uit de periode  van de oorspronkelijke lange-afstandsrelatie, de dromerige achtergrondzang en refereren eerder naar de zonnige Westcoast  dan het kille Canada. Een gevoel dat nog sterker doorklinkt als Marla het vocale voortouw neemt in de titeltrack Daydreamers en het duet Heart Like Dove. Brave New World trippelt op een zonnige latinbeat en Warming Words lijkt weggelopen uit een soloplaat van Mamma Cass.  Niet alle songwerk op Daydreamers is even sterk maar het mooie gitaarwerk en de harmonische stemmenpracht op dit warme folkpop album maken veel goed. 1. Carry It On
 2. Lover Of Mine
 3. Luddite Blues
 4. Where Are You
 5. Daydreamers
 6. Heart Like A Dove
 7. Follow Me
 8. Brave New Land
 9. Warming Words
 10. I Am Her Man
 11. All In Rhyme