×

Recensie

Roots

12 november 2020

Living Room Heroes

Trouble In Mind

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Butler

Trouble In Mind Living Room Heroes Roots 3.5 Living Room Heroes – Trouble In Mind Written in Music https://writteninmusic.com

Henri Zoetbrood en gitarist Marc Van Hout evolueerden op bescheiden epeetjes van een  duo naar een volwaardig uitgebouwde band, die naast stevige rockwerk geenszins de invloeden van het southernrock genre negeert. Op het uit 2014 daterende Fool To Believe en de opvolger Welcome To The Circus bracht Living Room Heroes op kruissnelheid en het kwartet spoorde op de juiste tracks. De weg naar een derde langspeler lag open met nieuwe songs. Onderweg werden de bandleden geconfronteerd met ingrijpende gebeurtenissen in hun priveleven en interne beslommeringen. Een periode die ongetwijfeld in het schrijfproces sijpelde van de veertien tracks die Trouble In Mind herbergt.

In het Duitse Ruhrgebied vonden het kwartet uit Nijmegen een geschikt schuiloord om hun wonden te likken en hun nieuwe werk op te nemen. Dat gebeurde in de studio van Jaimie Faulkner ergens in een buitenwijk van Duisburg in het Ruhrgebied met de Australische muzikant aan de knoppen.Na de meerstemmige akoestische introductie met de titelsong wordt behoorlijk stevig uitgehaald in Up and Away.

In Nothing To loose mept  Luuk Adams evenmin naast de vellen terwijl Matthieu Cleijne bijzonder soliede basstructuren timmert. Vanaf dat nummer worden de gitaarpartijen geflankeerd door orgelwerk van toetsenman Leon den Engelsen dat in This Is No Way To Be opvallend veel ruimte krijgt in oplopende passages. Ruige catchy hooks van Where To Go  vermengen zich met snerpende slides en ritmisch snarenwerk en zo komen we dicht in de buurt van het prille werk van The Black Crowes.

‘’Find my way’’, kreunt  van Hout in de gelijknamige ballade en dat is geen loze kreet. Duivelse vrouwen houden de stevig boogie van dit kwartet niet tegen . Langs broeierige soulrock van Suit Up gaat  het met vocale en percussieve hulp van Faulkner naar de bezwerende afsluiter Don’t Know Where I’m Bound.   1. Trouble In Mind
 2. Up And Away
 3. Nothing To Lose
 4. Lost Your Good Thing
 5. This Is No Way To Be
 6. Woman
 7. Where To Go
 8. Find My Way
 9. Money
 10. Devil Woman
 11. Easier Said Then Done
 12. Sometimes I Forget
 13. Suit Up
 14. Don't Know Where I'm Bound