×

Recensie

Pop

15 februari 2019

Lily & Madeleine

Canterbury Girls

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: New West Records

Canterbury Girls Lily & Madeleine Pop 4 Lily & Madeleine – Canterbury Girls Written in Music https://writteninmusic.com

Op het bijna drie jaar geleden uitgebrachte Keep It Together perfectioneerde Lilly & Madeleine de  meer uitgebreide totaalsound en zetten die evolutie nu verder met Canterbury Girls. De vierde langspeler ontleende zijn titel aan het Canterbury Park in Indianapolis, de oorspronkelijke thuishaven in Indiana die vorig jaar werd achtergelaten voor New York City.

De zusjes Jurkiewicz keerden de vertrouwde studio in Bloomington waar al hun voorgaande werkstukken tot stand kwamen onder hoede van producer Paul Mahern de rug toe die. Mahern is overigens evenals Lily & Madeleine betrokken bij John Mellencamps Other People’s Stuff.

In Nashville vonden ze met Daniel Tashian en Ian Fitchuck, recent met Kacey Musgraves actief,  geschikte partners om hun ideeën uit te werken, het producersteam zorgde samen met de gitaar-en pianospelende zusjes voor de integrale instrumentatie en konden bovendien hun eigen muzikale verzuchtingen kwijt tijdens de studiosessies die nauwelijks tien dagen in beslag namen.

Fitchuk modelleert Supernatural Sadness als zonnige, zorgeloze discopop terwijl Tashian Can’t Help The Way I Feel van een onmiskenbare Motown groove voorziet.  Analog Go drijft op een wat vrijblijvende maar onweerstaanbare romantische popcarrousel terwijl de ritmische fingersnapper Just Do It uit de jaren zeventig lijkt weggelopen.

Als de jongedames wat dieper graven in hun jonge verleden en hun  verhalen in goddelijke harmoniezang wikkelen wordt het echt grandioos zoals in de dromerige titelsong  maar ook het wat jachtige wat donkerder getinte Pachinco Song bekoort vanaf de eerste beluistering. Daarbij komen nog de persoonlijke uitstapjes. In het op prachtige jengelend gitaartjes en toetsen gebouwde neemt Lily het voortouw met zwoele zang terwijl Madeleine in de meeslepende pianoballade Circles, vruchteloos probeert weg te walsen van haar verdriet.

Go” zingen Lily en Madeleine maar met dit fraaie werkstuk zijn we niet meteen verlost van deze zelfbewuste jongedames en dat vinden we een  bijzonder aangenaam vooruitzicht  1. Self Care
  2. Supernatural Sadness
  3. Just Do It
  4. Canterbury Girls
  5. Bruises
  6. Pachinko Song
  7. Circles
  8. Can't Help The Way I Feel
  9. Analog Love
  10. Go