×

Recensie

Roots

31 januari 2016

Joe Fournier and The Bad Ass Fajitas – Joe Fournier and The Bad Ass

Joe Fournier and The Bad Ass Fajitas

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Junkyard Dog

Joe Fournier and The Bad Ass Fajitas Joe Fournier The Bad Ass Fajitas Roots 3.5 Joe Fournier and The Bad Ass Fajitas – Joe Fournier and The Bad Ass Fajitas Written in Music https://writteninmusic.com

Het is de eerste keer dat ik met de muziek van Joe Fournier geconfronteerd wordt. Op het internet ontdekte ik de videoclip van The Holy Moly op de lichtjes hypnotische gitaarriffs passeert een knappe  clip waarin fragmenten uit het go go tijdperk gemonteerd werden.  Weer straffe stuff uit de States dacht ik bij mezelf als ik het fragment terug hoorde zonder beeld van wulps dansende dames en op het juiste spoor  getrokken door The Bad Ass Fajittas met een instrumentale gangmaker.

Joe Fournier is echter een Canadees die op gezette tijd de grens oversteekt om met enkele zielsverwanten te musiceren. Het is niet de grens met Noord Amerika die Fournier passeert, de man zoekt het verder richting Hoge Noorden. Zo reisde hij onlangs weer af naar Gotenburg om daar met gitarist Olle Shellander en de tweelingbroertjes Olausson te musiceren. In tien dagen werden in een afgedankt gammel pakhuis vijftien tracks opgeslagen die heen en weer pendelen van de drassige swampblues van Sugar Bear Dirty Dogs naar de primitieve aardse blues van Go back Home. Van de hypnotische vintage rock ’n roll in het met een saxduo gestoffeerde All Fucked Up on Love of het op een dronken barrelhouse piano waggelende We Ain’t Getting Married.

Naast het werk dat Fournier eigenhandig bijeen scharrelde krijgen we ook een gedreven adaptatie van The 12 Year Old Boy waarmee Elmore James scoorde in 1957. Het van Pop Staples’ afkomstige I Had A Dream met gospelkoortje, loopt naadloos over in Waiting For The River To Flow. Fournier en kompanen ademen de sfeer van het Diepe Zuiden uit, terwijl de sessies in Zweden ongetwijfeld in behoorlijk barre winterse omstandigheden plaats vonden.

“I’ m Movin On Again” zingt Fournier in de gelijknamige op CCR-leest geschoeide opener. Wat ons betreft mag hij samen met The Bad Ass Fajitas nog wat langer blijven.

Tracklisting Joe Fournier and The Bad  Ass Fajitas:

 1. Movin’ On Again
 2. Sugar Bee, Dirty Dog
 3. Black Coffee Blues
 4. Drive
 5. Bad Ass Fajitas Rides Again
 6. The Holy Moly
 7. Call Me Joe
 8. The 12 Year Old Boy
 9. Go Black Home
 10. Liseberg Sunset
 11. All Fucked Up On Love
 12. We Ain’t Getting Married
 13. All Those Promises
 14. I Had A Dream/ Waiting For The River To Flow
 15. The Ghosts Of Utby Bunker