×

Recensie

Roots

22 januari 2024

Grey DeLisle

She's An Angel

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Hummin' Bird Records

She's An Angel Grey DeLisle Roots 3.5 Grey DeLisle – She’s An Angel Written in Music https://writteninmusic.com

Zoals de titel laat vermoeden was Borrowed, het voorgaande werkstuk van Grey DeLisle in samenwerking met producer Marvin Etzioni tot stand gekomen, uitsluitend met gevarieerd coverwerk gevuld. De uit San Diego afkomstige country chanteuse met Mexicaans/ Ierse roots bepotelde in evenals Sara Carter van de legendarische muzikale familie de autoharp trad in de voetsporen van haar oma Eva Flores Ruth, die nog in de band van Tito Puente figureerde.

Sinds de jaren negentig is haar stem in ontelbare cartoon te beluisteren. Haar zangtimbre herinnert sterk aan Tammy Whynette en Loretta Lynn, evenals die invloedrijke countryladies vertoeft Grey wel eens aan de schrijftafel en dat resulteert meestal in songs dat sterk verwantschap vertoont met van die in de jaren zestig en zeventig immens populaire country die ondertussen op een handvol langspelers terug te vinden is.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat I Really Got The feeling, de enige cover die hier passeert  destijds uit de welgevormde mond van Dolly Parton opwelde. Zoals haar zelfbewuste, illustere voorbeelden haalt Delisle wel eens wat steviger uit zoals in I’ll Go Back to Denver(and You Can Go Back To Hell), Quit Pickin’ On Me. Statements die door producers Deke Dickerson en Eddie Clendening, aangevuld met ervaren pedalsteel lui en pianisten van een uiterst geschikte soundtrack voorzien worden.

Naast zwierige honky tonkers zoals het rockende op sprankelende piano geënte Big Sister en Everybody’s Baby, Skake that Thing, een bluegrass uitstapje op fiddletonen van Tammy Rogers, blijkt DeLisle op haar best in het smartelijke hartbrekende werk als de onvermijdelijke snik in de zang sluipt. Wasted, de in tragiek gehulde titeltrack She’s An Angel en Who Bought the Boots Beside Your Bed zijn treffende illustraties. Het duet met Ray Benson is evenmin te versmaden voor wie van het meer traditionele countrywerk houdt. 1. I'll Go Back to Denver (And You Can Go to Hell)
 2. Stick and Poke (What am I Gonna Do
 3. Wasted
 4. I Missed You
 5. She's an Angel
 6. I Like the Way You Think I Think
 7. Cowboy Joe
 8. Who Bought the Boots Beside Your Bed
 9. The Dog
 10. Shake That Thing
 11. Everybody's Baby
 12. Big Sister
 13. I Really Got the Feeling
 14. Quit Pickin’ on Me