×

Recensie

Soul / Hiphop

06 maart 2019

Durand Jones & The Indications

American Love Call

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Dead Oceans

American Love Call Durand Jones Durand Jones & The Indications Soul / Hiphop 4 Durand Jones & The Indications – American Love Call Written in Music https://writteninmusic.com

Wat een heerlijke band is Durand Jones & The Indications toch, zijn je gedachten als je de eerste klanken van hun nieuwe album American Love Call hoort. Oldskool soul met zoveel plezier, warmte en klasse gemaakt dat je er terstond weer helemaal verliefd op wordt.

Hun gelijknamige eerste album was precies het album dat nodig was nadat ‘nieuwe’ soulhelden Sharon Jones en Charles Bradley in de anderhalf jaar daarvoor het leven hadden gelaten. Er was echt een band met het oldskool soul gevoel van Durand Jones & The Indications nodig om dat gat te vullen. En dat deden ze met volle overtuiging.

Met American Love Call, een albumtitel die niet anders als met een dikke knipoog opgepakt kan worden, maken ze andermaal duidelijk dat ze helemaal snappen hoe je tijdloze soul maakt. De sfeer is meer laidback dan op het eerste album en perfect in de sfeer passend zijn er nu ook in diverse songs strijkers te horen.

American Love Call is een muzikaal rijk soulalbum dat een grote warmte uitdraagt. De stem van Jones en de grote muzikaliteit van The Indications, zowel de manier waarop ze deze songs spelen als de achtergrondzang verzorgen, geven je steeds weer een wonderwel goed gevoel. Muziek die je terugbrengt naar de mooiste dingen in je leven.

Van de fijne uptempo albumopener Morning in America, een instant soulklassieker met een heerlijk overstuurde gitaarsolo, tot prachtsongs als Don’t You Know, de sleper Court of Love, het funky Long Way Home, het wel heel fijne Walk Away, albumfavoriet Listen To Your Heart, het volledig met fraaie falset gezongen How Can I Be Sure en de met blazers opgesierde prachtafsluiter True Love is American Love Call wederom een erg fraai en vooral compleet soulalbum.

Durand Jones & The Indications gaan lekker hun eigen eigenzinnige tegelijk tijdloze soulweg, net als voorheen het Daptone label dat met hun grote liefde voor tijdloze emotievolle soul deee. American Love Call is een muzikale doorwarmer. Een album waar de liefde voor soul vanaf druipt 1. Morning In America
 2. Don't You Know
 3. Circles
 4. Court Of Love
 5. Long Way Home
 6. Too Many Tears
 7. Walk Away
 8. What I Know About You
 9. Listen To Your Heart
 10. Sea Gets Hotter
 11. How Can I Be Sure
 12. True Love