×

Recensie

Roots

08 juni 2023

Drew Holcomb and the Neighbors

Strangers No More

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Magnolia Music

Strangers No More Drew Holcomb The Neighbors Roots 4 Drew Holcomb and the Neighbors – Strangers No More Written in Music https://writteninmusic.com

Drew Holcomb stuurde zo’n twintig jaar geleden vanuit zijn thuishaven Memphis Lost & Found, een debuut epeetje de wereld in. Tijdens zijn studies ontmoette hij zijn toekomstige vrouw Ellie Bannister, de getalenteerde dochter van de in het Christian milieu gereputeerde producer en songwriter Brown Bannister. Na zijn huwelijk In 2006 met Ellie, stelde Holcomb met gitarist Nathan Dunger en bassist Rich Brinsfield zijn begeleidingsband The Neighbors samen. Ellie werd als backing zangeres geëngageerd. Dit muzikale verbond genereerde vanaf Passenger Seat fijne langspelers zoals Good Light, Medicine, Souvenir die tussen akoestische countryfolk en een meer rockende countryvariant pendelen. Het is ondertussen alweer een tijdje geleden dat we nog iets van Drew Holcomb hebben vernomen.

Op het voorgaande, uit 2019 daterende werkstuk, Dragons flankeerde Ellie nog de zangpartijen in Holcomb’s songs over het familieleven. Ondertussen concentreert ze zich meer op haar solowerk.  Holcomb trok terug naar de Echo Mountain Studio in Asheville vergezeld door Dunger, Brinsfield, die samen met Will Sayles de ritmesectie vormt en toetsenman Ian Miller.

Het is een echte  teamwerk geworden, weerom onder hoede van producer Cason Cooley, spelen ze samen de songs in onder het motto’ strangers no more’. The Fly zweeft voorbij op akoestische gitaar en een dromerige gelaagde achtergrond evenals het op stevige backbeat en slidegitaar uitgebouwde That’s on You, That’s on Me en Posibilityn, songs die Holcomb in zijn eentje aanlevert.

Ook de songs die in samenwerking met Keith Secor van Old Crow Medecine tot stand kwamen, refereren naar onderlinge relaties met de bandleden en het publiek. Dat thema klinkt sterk door in het galopperende Dance With Every body, een triomferende sing-a-long met zang van The National Parks ondersteund door blazers. In het bruisende rockepos On A Roll zijn dat Drew’s harmonicaspel en vervormd snarenwerk van Dunger die de song aanbracht.

De schoonheid huist ongetwijfeld in de staart. Strange Feeling is lekker melodieuze countryrock waarbij Cooley als co-auteur vermeld wordt. Het met Nathalie Hemby gecomponeerde Free (Not Afraid To Die) herinnert aan het betere troubadourswerk dat destijds vanuit de heuvels van Laurel Canyon als een muzikale dustbowl opdwarrelde. 1. Fly
 2. Find Your People
 3. All the Money in The World
 4. Gratitude
 5. Troubles
 6. That’s on You, That’s on Me
 7. Dance With Everybody
 8. On a Roll
 9. Possibility
 10. Strange Feeling
 11. Free (Not Afraid to Die)