×

Recensie

Roots

13 oktober 2021

Danny George Wilson

Another PLace

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Loose Music

Another PLace Danny George Wilson Roots 3.5 Danny George Wilson – Another Place Written in Music https://writteninmusic.com

Voor menig rootsliefhebber is Danny George Wilson wellicht geen onbekende, samen met broer Julian zat hij in het duo Grand Drive en de songsmid evolueerde met zijn uitgebreide combo Danny & The Champignons Of The World, dat zijn naam aan een roman van Rohald Dahl ontleende, meer naar een alt country/ Americana richting.

Dat hij het muzikale experiment geenszins schuwt toont hij met zijn solo album Another Place. De samenwerking met studio wizzard Hamish Benjamin uit Sussex leverde een gevarieerd werkstuk op. Het werd een mengsel van traditioneel troubadourwerk maar er zijn ook uiteenlopende experimenten met  elektronica, het door toetsen aangestuurde I Wanna Tell you heeft een tedere intimistische sfeer die fel contrasteert met wat bevreemdende noise op de achtergrond.

Right Place is verwant met Neil Youngs meer intimistische periode uit de jaren zeventig, akoestisch gitaarwerk wordt aangevuld door haast vloeibare piano en  vervormde synthesizer en snaren bijdragen die de ijle, onvaste zang ondersteunen in dit bijna zes minuten aanslepende epos. Can You Feel Me? is op hoekige catchy ritmiek gebouwd, weerom duiken van die noise-elementen op die even stoorzender spelen.

We’ve Got A Lot To Learn klinkt beduidend warmer, in die uit de Spirit catalogus geplukte song zorgt Gerry Love van Teenage Fanclub de subtiele achtergrondzang , opvallender is het gitaarwerk van Jeff Tweedy. De tweede cover is afkomstig van Sinatra’s vergeten meesterwerk Watertown, I Would Be In Love (Anyway) is een door warm orgeltje geschraagd romantisch duet met Emma Swift.

De openingstrack gaat over een verloren toekomst, na beluistering van de negen andere tracks is het enige mogelijke conclusie,,  Danny George Wilson  heeft die herontdekt met dit verassende werkstuk.  1. Lost Future
  2. Sincerely Hoping
  3. I Wanna Tell You
  4. Heaven For Hiding
  5. Can You Feel Me?
  6. Right Place
  7. Giving Away Too Much
  8. We've Got A Lot To Learn
  9. I Would Be In Love (Anyway)
  10. Inbetween The Love