×

Recensie

Pop

18 april 2018

Courtney Yasmineh

High Priestess And The Renegade

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Egen Beheer

High Priestess And The Renegade Courtney Yasmineh Pop 3.5 Courtney Yasmineh – High Priestess And The Renegade Written in Music https://writteninmusic.com

Zangeres Courtney Yasmineh uit Chicago is al een tijdje actief in Minneapolis maar kwam zo’n twee jaar geleden echt in het vizier met Red Letter Day, een collectie op energieke riffs drijvende rock en catchy sixtiespop. Songwerk dat  bovendien in de gestripte versie moeiteloos overeind blijft, getuige het unplugged epeetje.

Aan de drumkit zit producer Rob Genadek die voor de onontbeerlijke drijvende beat en bijkomende instrumentatie zorgt, Genadek is Courtney’s onafscheidelijke  begeleider tijdens de duo-tournees.  Vorig jaar publiceerde Courtney  het eerste deel van een vierdelige novellereeks dat de avonturen van een jonge wat onbevangen singersongwriter on the road verhaalt.

Op haar nieuwe langspeler worden die  gebeurtenissen in fijne toegankelijke popsongs verwerkt zoals een Hey Lulu en een catchy Remedy en zeen slepend The Unknowing. Er valt heel wat meer te ontdekken in de met het iewat onderkoelde stemtimbre en de karakteristieke akkoorden van Courtneys Guyatone gitaar ingekleurde ontboezemingen. Tower Card troont je mee naar de sprookjesachtige maar tegelijk angstaanjagende leefwereld van Yasmineh. In Tangled Web wordt die spanning mooi opgebouwd met een snedige, bluesy gitaar en verbluffend achtergrondkoortje waarin Kathleen Johnson en Germaine Brooks figureren, met Glory komen we helemaal in de opzwepende gospelsfeer.

Die fijne damesstemmen zijn overigens alomtegenwoordig en creëren samen met de songstress ook in de meer rockende passages als The Broken een onweerstaanbare, broeierige sfeer die ook in het afsluitende gedeelte blijft hangen in een samenzweerderig Missing Us en de donkere finale Renegade. 1. Tower Card
 2. Hey Lulu
 3. Tangled Web
 4. Remedy
 5. Crash and Burn
 6. The Unknowing
 7. Glory
 8. The Broken
 9. Show me
 10. Missing Us
 11. Renegade