×

Recensie

17 maart 2016

Corinne West

Starlight Highway

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Make Records

Starlight Highway Corinne West Roots 4 Corinne West – Starlight Highway Written in Music https://writteninmusic.com

Het is altijd leuk om met nieuw werk van een zangeres als Corinne West geconfronteerd te worden. Op haar vijftiende liet ze familie en school achter om met haar gitaar door de VS te zwerven in een omgebouwde schoolbus van activisten. Corinne speelde in hardrockbands, volgde theaterstudies,  restaureerde antieke vliegtuigen en assembleerde kunstwerken in metaal en glas in het High Sierra gebied. In die bergstreek in Californië stond de zangeres bekend als de sirene van de Sierras.

Een avontuurlijke vrouw die van aanpakken weet, haar verhalen verpakt in een folkgetint repertoire belanden sinds haar doorbraak op het Kerrville Folkfestival op langspelers als Bound For Glory, Second Sight en The Promise. In 2010 is er nog Magnetic Skyline, een samenwerkingsproject met een andere onvolprezen songsmid Kelly Joe Phelps, waarop Corinne werk uit vroegere langspelers recycleert, het duo toert zowat twee jaar onafgebroken rond.

Phelps is opnieuw prominent aanwezig op de nieuwe langspeler als coauteur van ruim de helft van de tracks die al een tijdje geleden tot stand kwamen. Bovendien brengt hij met akoestische gitaar en doorleefde harmoniezang genuanceerde accenten aan samen met de Hammond van John Burr, subtiele percussie van Ricky Fataar. Ook Mike Marshall duikt opnieuw op, dit keer niet als producer, hij is wel alomtegenwoordig met vederlicht mandolinespel dat een enkele keer het rustig kabbelende parcours verlaat in Give Our Ships Away en in de sprankelende titelsong Starlight Highway

West zorgde dit keer zelf voor de productie van het intimistisch werk dat zich in de countryfolk hoek situeert. In songs als Trouble No More, het verstilde wondermooie Audrey Turn The Moon en het weemoedige Cry Of The Echo Drifter, dat naadloos aansluit bij de traditie van legendarische countryduetten overtreft Corinne zichzelf.

Het jazzy, door de wurlitzerpiano  ingekleurde zijsprongetje als Gypsy Harbor en de pianoballade Find Me Here getuigen eveneens van grote klasse terwijl het akoestische Monday’s Song moeiteloos aansluiting vindt bij het betere  werk van illustere diva’s uit country en folkland. Een bijzonder fraaie introductie van de uitgebreide tour begin april.  1. Trouble No More
  2. Sweet Rains Of Amber
  3. Give Our Ships Away
  4. Audrey Turn The Moon
  5. Cry Of The Echo Drifter
  6. Gypsy Harbor
  7. Find Me Here
  8. Starlight Highway
  9. Monday's Song
  10. Night Falls Away Singing