×

Recensie

Electronic

08 juli 2013

Club 8

Above The City

Geschreven door: Matteo Bennardis

Uitgebracht door: Labrador

Above The City Club 8 Electronic 4 Club 8 – Above The City Written in Music https://writteninmusic.com

De Zweedse band Club 8 bracht hun eerste album al in 1995 uit. Helaas hebben zij naast enkele kleine successen nooit door kunnen breken. Met verschillende transformaties qua stijl, zijn ze nu geëindigd met heerlijke electro en pop. Met de betoverende stem van Karolina Komstedt word je direct gehypnotiseerd door Above The City.

Kill Kill Kill is de lugubere opener van het album. Met een zachte gitaar en zware orgels is het een beladen nummer wat je direct tot rust brengt. De stem van Karolina zorgt voor een gevoel van ontspanning. Tot opeens Stop Taking My Time begint. Snelle beats, opgewekt en een vrolijke deuntje. Iets wat los van het vorige nummer erg goed is, maar wennen is na een rustig nummer. Met You Could Be Anybody gaan ze opeens over tot rustige muziek voor aan de Spaanse stranden. Electro die je aan het strand verwacht. Nogmaals een goed nummer, los van de vorige nummers. Daarna pakken ze weer iets wat echt bij hun lijkt te passen: Run, een nummer met 80’s synthesizers en een opgewekte melodie.

Dit is eigenlijk een album waarvan je elk nummer goed moet beluisteren. Er zitten geen voorspelbare, saaie nummers op. Elk nummer heeft iets unieks en iets interessants. Zo ook Hot Sun, een rustig nummer voor op het terras met rustige keys, een fijne echo en een catchy melodie. Na een donkere opener met Kill Kill Kill lijkt het hele album om te slaan naar een feest van zon en gezelligheid. A Small Piece Of Heaven past hier ook bij. Een nummer waarin over de zon en de regenbogen wordt gezongen, waarin een vrolijke zomerse beat in zit die je vrolijk maakt. I’m Not Gonna Grow Old lijkt op een combinatie van Never Gonna Give You up (Rick Astley) en Wow (Kylie Minogue), maar dan losser. Een tijdloos nummer om lekker op te dansen en alles te vergeten. Wat daarna volgt zijn enkele nummers die wat meer richting de donkere, rustige kant gaan. Met zachte keys, verstopte drums en veel echo is het een moment om tot rust te komen. De laatste twee nummers op het album, Less Than Love en Straight As An Arrow zijn simpele pop/rock nummers die leuk zijn om mee te zingen. Helaas twee nummers die net iets te makkelijk zijn, maar daarom niet minder leuk zijn dan de rest.

Club 8 heeft met Above The City een album gemaakt dat een klasse apart is. Dit is een album van hoge kwaliteit met veel diversiteit en intelligentie, dat het niets anders verdient dan aandacht. Above The City is een album dat je tot rust kan brengen, je kan laten feesten en je daarna weer ontspant. Een geweldig album voor deze zomer en vele zomers die nog komen. 1. Kill Kill Kill
 2. Stop Taking My Time
 3. You Could Be Anybody
 4. Run
 5. Interlude
 6. Hot Sun
 7. A Small Piece of Heaven
 8. I'm Not Gonna Grow Old
 9. Interlude # 2
 10. Into Air
 11. Instrumental
 12. Travel
 13. Less Than Love
 14. Straight as an Arrow