×

Recensie

Alternative

15 maart 2014

Reveller

Cold Engine Start

Geschreven door: Matteo Bennardis

Uitgebracht door: JB Meijers

Cold Engine Start Reveller Alternative 4 Reveller – Cold Engine Start Written in Music https://writteninmusic.com

Wat doe je als je een beginnende, Nederlandse band bent en een goed debuut wilt maken? Dan laat je je album produceren door niemand minder dan Ken Stringfellow, bekend als zanger/gitarist van The Posies en gastmuzikant bij o.a. R.E.M. en Snow Patrol, en vraag je Dayna Kurtz om mee te zingen.

Cold Engine Start is de toepasselijke opener van het gelijknamige album. Met een sound dat in de verte aan Coldplay doet denken, maar dan met een sterkere gitaarpartij. De sobere stem van zanger Sven Sterk en de violen op de achtergrond zorgen voor een donkere harmonie, die een volwassen en professionele indruk achter laten.

De sound van Reveller is een mengelmoes van meerdere bands, denk in dit geval aan The Editors die nummers van David Bowie spelen. Dit is ook te merken bij This Armor. Een nummer dat door veel bands gespeeld zou kunnen worden, maar dat door Reveller in een unieke mineur wordt neergezet. En uit het niets verschijnt dan Seeking Up The Danger, een nummer dat John Mayer zou kunnen hebben gemaakt. Hoewel de tekst niet speciaal is, is de combinatie van stem, gitaar en drums en de onverwachtheid van het nummer op het album, perfect.

Pulse is een typisch rocknummer a la 2013/2014, maar een nummer hoeft niet heel origineel te zijn, om een goed nummer te zijn. Pulse is daar een goed voorbeeld van. Het is een nummer dat bij 3FM amper zou opvallen tussen alle grote rockbands van tegenwoordig, maar dat is in dit geval natuurlijk helemaal niet slecht.

Hierna volgt een aantal nummers waarmee Reveller laat zien dat ze niet alleen mineur aankunnen, maar ook de vrolijke, opgewekte indie die iedereen kan waarderen. Hard Times is een perfect voorbeeld van een prima zomernummer, waarbij de luisteraar niet hoeft na te denken over de tekst en kan ontspannen.

Cold Engine Start is een album boordevol vol goede songs die lekker dik geproduceerd zijn. Het is daarmee een zeer overtuigende debuutalbum geworden. Als het Reveller lukt om op deze manier door te gaan, gaan deze heren een prachtige toekomst tegemoet.  1. Cold Engine Start
  2. This Armor
  3. Seeking Up The Danger
  4. Absolute Zero
  5. Pulse
  6. AMMO
  7. Play
  8. Hard Times
  9. Hold The Horses
  10. Queen or King