×

Recensie

Roots

19 augustus 2019

Chris

Bring On The Rain

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Self release

Bring On The Rain Chris Rawlins Roots 3.5 Chris Rawlins-Bring On the Rain Written in Music https://writteninmusic.com

Op de zwart/wit hoesfoto reizen een reeks torengebouwen op,  het is de skyline van Chicago,  weliswaar ondersteboven afgebeeld. Chris Rawlins verkaste van Kalamazoo in Michigan naar buurstaat Illinois en vond na New York in Chicago een geschikte uitvalsbasis om zijn singer-songwriterscapaciteiten verder te ontwikkelen en aan te scherpen. Bringing On The Rain is  opgebouwd met verhalen die teruggrijpen naar zijn verleden dat zich op het plattenland en de grootstad situeert.

De gitarist heeft een achtergrond in folk en jazz en dat resulteert in een verrassend melodieuze  benadering. De hulp van producer Steve Dawson is daar evenmin vreemd aan. In de studio in Chicago assisteert hij Rawlins’ gitaarspel en verzorgt naast bijdragen op elektrische gitaar en lapsteel de basritmiek en aanvullend werk op de Wurlitzer, de sfeervolle pedalsteeltonen zijn van Brian Wilkie.

Het debuut werd oorspronkelijk in februari  in de VS uitgebracht en is nu ook volop beschikbaar in onze contreien. Met zachte, wat omfloerste stem zingt Rawlins rustig over sobere gitaarlijnen die zowel in de akoestische  als elektrische passages verfijnd vakmanschap verraden. Van Gravity or Something tot All You Are voert Rawlins je een half uurtje mee met zijn intimistische mijmeringen die op delicate instrumentatie meanderen.

Meerdere luisterbeurten zijn vereist voor volwaardige appreciatie van dit eerder bescheiden maar inspirerend  debuut dat  in zijn sobere benadering onmiskenbaar naar het betere troubadourswerk lonkt.  1. Gravity Or Something
  2. Bring On The Rain
  3. Almost Anytime
  4. Leave
  5. Cold Night
  6. Tomorrow
  7. Don’t Forget
  8. You and Your Heart
  9. You Are