Recensie

18 april 2019

Bloodshot Bill

Come Get Your Love Right Now

Geschreven door: Frank Gesink

Uitgebracht door: Goner

Come Get Your Love Right Now Bloodshot Bill Rock 3.5 Bloodshot Bill – Come Get Your Love Right Now Written in Music https://writteninmusic.com

Van sommige artiesten verwacht je niet dat ze veranderen. Sterker nog, je hoopt dat ze voor eeuwig dezelfde muziek blijven maken.  De Canadese one-man band Bloodshot Bill is zo iemand. Jarenlang maakte hij al muziek voor het Norton label, dat vooral bekend staat om zijn talloze compilatiealbums van artiesten zoals onder andere Bo Didley, Carl Perkins, Buddy Holly en Hasil Adkins. Dan weet je al hoe laat het is: het is bij Bloodshot Bill vooral rockabilly, country, Rock-‘n-roll en een tikje blues wat de klok slaat. Al jaren dus, maar wat hem daarbij vooral onderscheidt is dat hij dit combineert met een lo-fi garagerock esthetiek die one-man bands als Scott H. Biram en Bob Log III ook wel zouden kunnen waarderen.

Zo’n vreemde switch is garagepunk label Goner (Reatards, Oblivians, Ty Segall) dus niet, die eenzelfde rauwheid altijd hoog in het vaandel hebben staan. Vreemder is dan wellicht dat Bloodshot Bill er juist op Come Get Your Love Right Now voor heeft gekozen zich van zijn meest veelzijdige en melodieuze kant te laten horen. Het openende titelnummer doet denken aan een zwaar dronken Elvis in samenwerking met Luther Perkins die zich opeens beïnvloedt weet door folkmuziek. Het instrumentale Stumble is zowel qua titel als muzikaal een duidelijke ode naar Link Wray zijn Rumble. Vervolgens horen we op Don’t Say Goodbye invloeden van Roy Orbinson en een zoet achtergrondkoortje.  Drivin’ doet qua thematiek dan weer denken aan de hot-rodmuziek die Dick Dale maakte op zijn Mr. Eliminator album. Elders is het album doorspekt met slidegitaar en bluesjes die wat minder duidelijk ode brengen aan specifieke artiesten, maar die 50’s/60’s sfeer blijft er altijd in zitten.

Zo blijft het een beetje de vraag of Bloodshot Bill echt relevante muziek maakt, als je ook de compilatiealbums van Norton kunt kopen of ergens in de platenkast ook nog wel een aantal oude releases van het Sun label kunt afstoffen. Maar hij doet het op een aanstekelijke en zeer authentieke wijze waar je alleen maar respect voor kan hebben. Zo’n muzikant die precies de muziek maakt die hij en zijn “niche”publiek leuk vindt. Prima!

Tracklisting Come Get Your Love Right Now:

 1. Come Get Your Love
 2. Take Me for a Ride
 3. Stumble
 4. Don’t Say Goodbye
 5. Only Girl
 6. Know Myself
 7. Hook Me
 8. Do What You Do
 9. Drivin’
 10. Driftin’
 11. Don’t Ever Go Away
 12. Just Because
 13. Drowning
 14. I Don’t Mind at All
 15. One at a Time
 16. Honey Dolling


 1. Come Get Your Love
 2. Take Me For A Ride
 3. Stumble
 4. Don't Say Goodbye
 5. Only Girl
 6. Know Myself
 7. Hook Me
 8. Do What You Do
 9. Drivin'
 10. Driftin'
 11. Don't Ever Go Away
 12. Just Because
 13. Drowning
 14. I Don't Mind At All
 15. One At A Time
 16. Honey Dolling