Recensie

24 maart 2016

Bill Price

I Can't Stop Looking At The Sky

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Eigen Beheer

I Can't Stop Looking At The Sky Bill Price Roots 3.5 Bill Price – I Can’t Stop Looking At The Sky Written in Music https://writteninmusic.com

Bill Price, een uit Indiana afkomstige songwriter, muzikant , auteur en graficus, weet hoe hij een song moet schrijven en uitvoeren. Dat werd op Bones & Apples en With The Eye Of A Sceptic uitvoerig geïllustreerd.

Zeven jaar later is er een opvolger I Can’t Stop Looking At The Sky uitgebracht. Nochtans heeft Price niet stilgezeten. Zowat vier jaar werkte Price aan de realisatie van een ambitieus opzet waarbij  voor het eerst kwamen alle artistieke disciplines die hij beoefend samenkomen.

Er is een dubbel CD met ruim 143 minuten muziek, gecomponeerd en uitgevoerd door Price. Daarnaast is er een boek met persoonlijke beschouwingen over de inspiratiebronnen en een nog omvangrijker boekwerk Digging Deeper Toward To The Sky dat kortverhalen, essays en poëzie bevat. Twee met fraai artwork verluchte tekstboeken en posters, zelf ontworpen postkaarten en gadgets complementeren het project. Price creëerde een muzikale, literaire een visuele odyssee waarmee je een tijdje zoet bent.

Geïnspireerd door de grote expeditie die de onderzoekers Lewis & Clark begin de negentiende eeuw ondernamen, trok Price op ontdekkingstocht dwars door het Westen in de voetsporen van de wetenschappers. Een echt titanenwerk voor een onafhankelijk artiest. Het uitgebreide luxueuze  totaalpakket is uiteraard niet goedkoop voor minder gefortuneerden liefhebbers is er naast de dubbellaar een met 16 tracks gevulde sampler. Het repertoire pendelt tussen rock, coutryfolk en Americana met verhalen geïnspireerd door Price’s recente omzwervingen. 1. Empty Out Of My Head
 2. Get Me One
 3. I Don’t Want To Go Home
 4. On The Dancer (Radio Edit)
 5. Makes Me Feel Better (Radio Edit)
 6. What Can I Do?
 7. Heaven Collapse
 8. Our Lady Of The Trampoline
 9. Out Of The Shadows
 10. Crazy Good/ Crazy Bad
 11. Post Rain Redemption
 12. She’s Good Crazy
 13. I Want To Hold Your Han Revisited
 14. Wild Saint
 15. Postcards From Where The Wild Things Are
 16. What Can You Do